Gyermeknap a Gyermekvasúton

A MÁV Zrt. május utolsó vasárnapján, május 29-én egész napos programmal, izgalmas gyermeknapi rendezvénnyel várja a gyerekeket és szüleiket a Gyermekvasúton.

Gyermekvast-1

A Gyermekvasút idén 12. alkalommal várja Gyermeknapon a családokat és minden érdeklődőt, kicsiket és nagyokat a Hűvösvölgyi végállomáson, ahol az erdei vonatozás mellett számtalan színes programon is részt vehetnek az ide látogatók. Az egyik legnépszerűbb gyermeknapi programnak ígérkező fesztiválra a szervezők – az elmúlt évek tapasztalati alapján – több mint tízezer résztvevőre számítanak.

gyermekvast-2

A programok vasárnap 10 órakor kezdődnek a Hűvösvölgyben. Az állomás területén felállított alkotó- és játszóházak mellett a színpadon szórakoztatóműsorok lesznek, az állomás előtti téren pedig több alkalommal rendőrkutyás bemutatót tartanak.

Hűvösvölgyben ugrálóvár, óriás társasjáték, mini-KRESZ várja a gyermekeket, akik ha kedvük tartja, ügyességüket is kipróbálhatják a Lasertag paintballpályán. A gyermekvasutas ifivezetők zenés játékokkal, alkotóházzal és a játszóházzal várják az érdeklődőket, a Gyermekvasutasokért Alapítvány modellező szakköre vasútmodell-bemutatót és terepasztal-kiállítást tart a szakkör kiállítótermében. A nap során több előadást is meg lehet tekinteni, amelyek között lesz bűvész, bábszínház, tűzoltóautó-bemutató, táncbemutató. A gyermeknap fő támogatójának, a Samsung Hungary Kft. sátraiban 3D TV bemutató, XBOX-Kinect játszósarok nyújt csalogató élményt, valamint egy kvízjáték résztvevői akár egy új Samsung Galaxy Mini mobiltelefont is nyerhetnek.

A gyermeknap egyik meghatározó programja – az immár hagyományos – Animal Cannibals koncert, amely 15 órakor kezdődik a Hűvösvölgyben. Ezután a Madarak házibuli-zenekar koncertje zárja a napot.

A gyermeknapon a vonatok nem a szokásos nyári vasárnapi menetrend szerint, hanem sűrített, alkalmi menetrend szerint közlekednek. A gőzvontatású nosztalgiavonat és a nosztalgia motorvonati szerelvény egyaránt szállítja az utazni vágyókat. A rendezvények ingyenesen látogathatók, a vonatokon a 14 év alatti gyerekek egész nap díjmentesen utazhatnak.

A Gyermekvasút népszerűsége töretlen a családjukkal kirándulók körében, egész évben feledhetetlen élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Gyermekvasút szeretettel vár mindenkit a vasárnapi ünnepen és az év hátralévő részében is. A Gyermekvasútról és egész éves programjairól további részletes információt talál a www.gyermekvasut.hu internetes oldalon.

Utazzon a gyermeknapi rendezvényekre családi vasúti kedvezménnyel – már egy gyermek esetén is igénybe vehető!
A MÁV-START Zrt. már az egygyermekes családok számára is kínál vasúti utazásaikhoz, illetve vonattal egybekötött kirándulásaikhoz kedvezményes utazási lehetőséget. A tavaly óta tartó, népszerű  akció ideje alatt a 18 év alatti gyermekkel együtt utazók közül legfeljebb két kísérő továbbra is 33%-os menetjegyet válthat, míg a gyermekek a saját, életkoruk vagy kedvezményre jogosító igazolványuk alapján megillető kedvezményes jeggyel utazhatnak.

A 33%-os kedvezményű menetjegyeket az utasok a menetjegypénztárakban, az állomásokon és pályaudvarokon találhatón jegykiadó automatáknál válthatják meg, illetve akár elővételben is megrendelhetik interneten és telefonon is.

 

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes