Formálódik a budapesti taxispiac szabályozása

Szinte rózsaszínnek tűnnek a tárgyalások a főváros és a taxis cégek között. Adminisztratív szabályozással nem akarja Budapest csökkenteni a létszámot, ám mégis könnyen lehet csökkenés a formálódó elképzelések alapján. A folyamatos megbeszélések mellett viszont könnyen újabb demonstráció formálódhat, de az a Liszt Ferenc reptéren fennálló viszonyok miatt.

Furcsa helyzet alakulhat ki a fővárosi taxispiacon. Néhány héttel ezelőtt a Hősök teréről indított karavánnal tiltakoztak a budapesti piac működése és nem megfelelő szabályozása miatt, amely figyelemfelhívás végül a szó legszorosabb értelmében „betalált” a városházán. Komáromi Endre, főváros részéről kijelölt tárgyalópartner, a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Kft. igazgatója át is vette a taxisok kéréseit és jelzéseit, s jelezte már másnap meg is kezdődnek a tárgyalások. Tartotta magát a szavához, s az érdekképviseleti szervek lapunknak úgy is nyilatkoztak, hogy azóta is folyik a munka, s bizony sok kérdésben igen közel vannak már a vélemények.

Ennek ellenére könnyen lehet, hogy a közeljövőben újabb demonstrációt tartanak a taxisok. Utóbbinak okát azonban már nem a belvárosban, hanem a Liszt Ferenc reptéren kell keresni. A taxitársaságok és képviselőik ugyanis jelezték, s a napokban levelet is írtak a repteret üzemeltető Budapest Airportnak (BA), hogy augusztus 31-ig rendezzék az ott kialakult helyzetet. Azt kérik, hogy a BA-val leszerződött Főtaxin kívül más társaságok sofőrjei is behajthassanak az érkezési szintre, ha telefonos rendelésük van. Jelenleg csak az indulási oldalon tudják felvenni ügyfeleiket, amely az utasnak nagy kényelmetlenséggel jár. Azért, hogy a behajtást megtehessék a meghatározó társaságok vállalják a BA egy korábbi kérését, hogy csak 5 percig állnak az érkezési szinten, s nem hagyják el az autójukat – mondta a NOL.hu-nak Dani Zoltán, a Taxi Fuvarszervező Társaságok Szövetségének elnöke.

Komáromi Endre, ezzel kapcsolatos kérdésünket elhárította, mint mondta nem a társaságok és nem is a BA szerepében van. Hozzátette azonban, hogy nehéz az ilyen ígéretekkel „bánni”, korábban ugyanis a rendelésre érkező taxisok sem tartották be minden esetben az előírásokat, s az sem biztos, hogy most a taxisok valóban követnék azokat, hiszen azt nem ők, hanem igazából a fuvarszervező társaság tennék. Dani Zoltán minden esetre megjegyezte: a BA-nak küldendő levélben jelezték: augusztus 31-ig szeretnék rendezni a helyzet, ha ez nem sikerült, akkor demonstrációkat szervezhetnek.

 

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes