Forma 1 helyett Forma Zero: Elektromos autók bemutatója és felvonulása

Tavaly után idén is megrendezésre kerül július 31-én Budapesten a Forma Zero, az elektromos üzemű, „zéró emissziós” gépjárművek bemutatója és felvonulása, szándékosan egy hétvégén a Forma 1 Magyar Nagydíjjal.

image

A budapesti Roosevelt téren, a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóban július 31-én, szombaton délelőtt 10 órától lesz a gyülekező, majd az elektromos meghajtású gépjárművek rendőri felvezetéssel délután 14 óra és 15 óra között az Andrássy úton a Hősök terére hajtanak, ezzel is demonstrálva, hogy a magyar fővárosban is fontos feladat a levegő tisztaságának a védelme.

A magyar fejlesztésű ún. átalakított és szériaérett kísérleti ELMA elektromos autók prototípusaival felvonuló rendező, a TZ ELMA Zrt. más magyar résztvevőkkel együtt demonstrálni kívánja, hogy már Magyarországon is léteznek és készen állnak a sorozatgyártásra, ill. a közlekedésre a gazdaságos üzemelésű, környezetkímélő hazai és külföldi fejlesztésű elektromos autók.

image

Remélhetőleg a mostani kormányzati politikában ugyanolyan fontos az elektromos autózás mielőbbi bevezetése hazánkban, mint például Ausztriában, Németországban, Angliában, Dániában, Spanyolországban – különösen, ha az elektromos autó magyar fejlesztésű, itthon hosszútávra munkahelyeket hoz létre, és olyan előnyökkel jár, mint a környezetvédelem, a fosszilis energiafüggőség csökkentése és nem utolsósorban az egészség védelme.

A Hungaroringen megrendezésre kerülő Forma 1-es futammal egy időben zajló demonstráció célja, hogy felhívja a környezetvédelemben érintett Magyar Kormány, az illetékes tárcák és hatóságok, de a civil szervezetek és állampolgárok figyelmét Budapest, valamint más magyar városok és védett területek, Nemzeti Parkok, és általában Földünk levegőjének egyre növekvő szennyezettségére, és ennek negatív következményére; a klímaváltozásra.

A szervezők a felvonulás valamennyi helyszínén szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.

Forrás: zoldtech.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes