Forgalmi információk Forma1 Magyar Nagydíj idejére

A verseny helyszínének megközelítése Budapest centrum irányából alapvetően az elmúlt évek gyakorlata szerint történik. Az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán az M0-ás autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között (13–18. km-szelvény) a leállósávon külön forgalmi folyosót alakítanak ki a VIP-vendégek részére. Ezen keresztül csak ők közelíthetik meg a versenypályát, a többi néző a 19,1 km-szelvénynél létesített ideiglenes lehajtónál kanyarodhat a Hungaroringhez vezető összekötőútra. A helyszín a 23-as jelzésű Mogyoródi csomópont felől szintén megközelíthető. Fontos tudnivaló, hogy az M3-as autópálya a 13-as km-szelvénytől csak útdíj megfizetése ellenében vehető igénybe!

Kattints a képre a nagyobb felbontásért!

Az előzőekkel ellentétben az újonnan átadott M31-es autópályán a Budapest dél (Ferihegy) irányából érkezők idén már más útvonalon juthatnak el a helyszínre. Az M0-s autóúton közlekedők az 54. számú csomópontnál hajthatnak rá az M31-es autópályára, majd azon végighaladva érhetik el az M3-as autópályát, amelyet – a korábban leírtaknak megfelelően – a 23-as jelzésű Mogyoródi csomópontnál hagyhatnak el a Hungaroring felé. Az ideiglenes forgalmi rendet tájékoztató és változtatható jelzésképű táblák fogják jelezni.

Kattints a képre a nagyobb felbontásért!

A verseny után Budapest centrum felé a 23-as jelzésű csomópontnál, illetve a Ring pihenőhelyen keresztül lehet felhajtani az M3-as autópályára. A pihenőhelynél a forgalom becsatlakozását a Gödöllői Mérnökség munkatársai mobil tereléssel fogják segíteni. Szükség esetén a haladósávot is lezárják, így az innen felhajtók elsőbbségadási kötelezettség nélkül juthatnak fel a pályára. Ha a forgalom megkívánja, a pihenőhelytől Budapest felé a leállósáv is igénybe vehető, erre táblák fogják felhívni az arra közlekedők figyelmét.

Kattints a képre a nagyobb felbontásért!

Változás az elmúlt évekhez képest, hogy a versenypálya elhagyására az M3 autópálya (Gödöllői csomópont) – M31 autópálya – M0 autóút útvonalon is lehetőség lesz. A torlódások elkerülése érdekében vasárnap délután a Nyíregyháza felől Budapest felé közlekedőknek is ezt az útvonalat javasolják az ÁAK Zrt. szakemberei.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes