Figyelem! Ma éjfél az szja-bevallási határidő!

Az idén többen siettek az szja-bevallással, mint máskor.

Ma éjfélig kell benyújtani a személyijövedelemadó-bevallásokat a magyar adózóknak anélkül, hogy valamiféle szankcióval sújtanák őket. Az idén azonban vannak kivételek ezalól.

Ahogy azt az adóhatóság közzétette: ha az időjárás miatt az adózó nem tud határidőben eleget tenni bevallási és/vagy befizetési kötelezettségének, akkor az akadály elhárulta után a bevallás benyújtásával, illetve a befizetéssel egyidejűleg indokolt igazolási kérelemmel kimentheti a késedelmet. Mivel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kihirdetett veszélyhelyzet áll fenn, ezért a térségben a természeti körülmények által akadályoztatott ügyfél részéről nem szükséges részletes indoklás az igazolási kérelemben, elegendő a veszélyhelyzetre való hivatkozás.

Az idén a korábbi éveknél jóval kevesebben hagyták az utolsó pillanatra a bevallást. Kilenc nappal a határidő lejárta előtt több mint kétmillió adózó eleget tett kötelességének, közel ötszázezren elektronikus formában vallottak. Nem meglepő, az szja-bevallások fele tartalmazott adó-visszaigénylést, összesen 56,1 milliárd forint értékben. Ebből 45,8 milliárd már május tizedikéig vissza is érkezett az adózókhoz.
A magánszemélyeknek az idén is lehetőségük volt arra, hogy az APEH közreműködésével egyszerűsített bevallást nyújtsanak be. Közel 240 ezren választották ezt a lehetőséget, ők április 30-ig kapták meg az adóhatóságtól a kitöltöt papírokat.

Forrás: VG

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes