Félmilliárdot kér a BKK

Ötszázmillió forint támogatást kér a főváros közlekedési holdingja költségeinek fedezésére, az eddig kapott 150 millió legfeljebb március végéig elég – írja a Népszabadság.

Hivatalosan csak január elején kezdte meg működését a Budapesti Közlekedési Központ  Zrt. (BKK), mégis 32 millió forint mínusszal zárta a tavalyi évet. Vitézy Dávid cégvezető indoklása szerint jelentős költségek merültek fel a közgyűlés által októberben meghatározott feladatok elvégzésekor. A BKK első embere által jegyzett tájékoztató szerint a társaság kasszája március végére kiürül. Így elfogy az idei működési költségekre kapott 100 millió forint is, amit éppen azért szavazott meg a közgyűlés, mivel a jegyzett tőke már nem fedezte a kiadásokat.

A társaság működésének biztosítása érdekében a BKK vezetője most a tőke emelése mellett további pénzügyi támogatást kér a fővárostól. György István főpolgármester-helyettes szerdai közgyűlésre készített előterjesztésében a jegyzett tőke 50 millióról 300 millióra emelését – teljes egészében pénzbeli hozzájárulás formájában –, illetve további 250 millió forint BKK javára történő átcsoportosítását kéri a közgyűléstől. Ehhez egyébként módosítani kell a főváros költségvetését – írja a lap.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes