Fejlesztés, gőzerővel

A piacvezető magyar távközlési vállalat az újítás híve: újabban egy budapesti innovációs központ megnyitásába invesztálnak.

Az biztos – a neves külföldi piackutatók elemzéseiből is ez derült ki –, hogy a távközlési piac a jelenlegi formájában nem képes további fejlődésre. Szakemberek szerint a következő generációs hálózatokon alapuló, több platformon nyújtott komplex, integrált szolgáltatásoké a jövő. Azé a modellé, amely ugyanakkor egy ügyfélorientáltabb, felhasználóbarát rendszert is feltételez. A digitális átállás küszöbén állunk, az ajtók előtt ott sorakoznak az újabb technológiák is. A legnagyobb hazai távközlési cég ezt észrevéve formálta az utóbbi időszakban üzleti stratégiáját.

Ennek megfelelően, az utóbbi időszakban lépéseket tettek az energiaipar felé, az egészségügy iránt sem közömbösek, ráadásul már a jövő technológiai vívmányainak megfelelő hálózati kommunikációs infrastruktúra kiépítését is elkezdték, újabban pedig egy budapesti innovációs központ megnyitásában vállaltak oroszlánrészt.

Az új központot a Magyar Telekom informatikai leánycégének, a KFKI Rendszerintegrációs Zrt.-nek telephelyén a Cisco Systems technológiai bázisára építve a két vállalat együttes erővel hozza létre. A projekt költségvetése, a beruházáshoz szükséges költség a tájékoztató szerint 50–100 millió forint, amelyet a résztvevők fele-fele arányban biztosítanak. Az új központban a Cisco TelePresence virtuális tárgyalóját használják majd, ezáltal lehetőség kínálkozik arra, hogy az itt dolgozók e rendszeren keresztül a világ több mint kétszáz városában lévő Cisco-fejlesztőkkel tarthassanak hatékony munkakapcsolatot. A Magyar Telekomnak már van kilenc ilyen virtuális tárgyalója, s idén további ötöt helyeznek üzembe, s azt is tervezik, hogy ezt a szolgáltatást külsős cégek is igénybe vehessék.

Az elképzelések szerint a központ már a nyár elején megkezdi működését, s az ott folyó munkák nyomán létrejövő fejlesztések még idén megjelennek a Telekom kínálatában. Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója elmondta: olyan internetprotokoll alapú fejlesztéseket végeznek majd, amelyeket a vállalati szektornak fognak kínálni: például a video- és csoportmunka-jellegű kommunikáció, a virtuális adatközpontok, de az e-egészségügy és az intelligens energiamérők területén is dolgoznak majd a szakemberek.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes