Fejlesztésekkel az útdíj és a válság ellen

MAN TGX BI-KA kamion

A BI-KA Logisztika Kft. számára előre vezet az út

A használatarányos elektronikus útdíj bevezetése – amely elsősorban a nehézgépjárművek által okozott károk kompenzálására szolgál – a tervek szerint 150 milliárd forintnyi bevételt jelent évente a költségvetésnek. Ennek mintegy felét a hazai szolgáltatók fogják megfizetni, másik részét pedig a hazánkban tranzitforgalmat lebonyolító külföldi érdekeltségű fuvarozók. Az új rendszerben a tehergépjárművek a megtett távolsággal arányos díjat fizetnek az autópályákon, autóutakon és egyes főútszakaszokon, összesen 6318 kilométeren.

A 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművet üzemeltető vállalkozások számára jelentős terhet jelent az útdíj, amelyet – szemben az unió utólagos számlázási gyakorlatával – hazánkban előre kell majd megfizetni. A gazdasági válság miatt egyébként is évek óta nehéz helyzetben lévő iparág szereplői vegyes érzelmekkel várják a július 1-i kezdést.

Számos kutatás vizsgálta már a korábbi gazdasági válságok hatását, melyek során arra a megállapításra jutottak, hogy a válság hosszútávon nem elsősorban árcsökkentéssel és költségminimalizálással kezelhető. A sikeres működést sokkal inkább az innovatív fejlesztések, beruházások segítik.

A szolnoki székhelyű BI-KA Logisztika Kft. az utóbbi utat követve a folyamatos fejlődést tűzte ki céljául és az utóbbi években sikeresen teljesítette elképzeléseit. A cég számos olyan beruházást valósított meg az elmúlt időszakban, melynek eredményeként új munkahelyeket is teremtett: mintegy 20%-kal nőtt a dolgozói létszám, így a 2013-as év végére várhatóan meghaladja a 100 főt. A vállalat emellett az idei évben tovább bővíti gépjárműparkját: a tervezett 11 darab új tehergépjármű közül 5 már meg is érkezett a napokban. A logisztikai cég a kamionok kiválasztásánál a biztonság és ergonómia mellett a környezettudatossági szempontokat is mérlegelte, így esett a választása a MAN TGX Efficient Line típusú, EURO V/EEV motorral felszerelt modellre, amellyel a jövőben még hatékonyabban, gazdaságosabban, környezetkímélő módon szolgálhatja ki ügyfeleit.

forrás: logportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes