Fejlesztené a Malév kereskedelmi tevékenységét az új vezérigazgató

A Malév kereskedelmi tevékenységének megerősítését, és a belső erőforrások még hatékonyabb kihasználását emelte ki az előtte álló feladatok közül Limburger Lóránt, a Malév új, megbízott vezérigazgatója az MTI-nek.

A posztot szerdától betöltő szakember elmondta, hogy teljes mandátumot kapott a légitársaság irányítására, amely mellett megtartja a Malév Ground Handling (GH) vezérigazgatói posztját is. "Mandátumom  arra szól, hogy a Malév helyzetének rendeződéséig vigyem a céget és tartsam fenn abban a nagyon nehéz gazdasági helyzetben, amelyet most elsősorban az újabb és újabb csúcsokat elérő kerozinár okoz". Elismerte, ez nem csak a Malévet, de minden légitársaságot egyaránt sújt a világon.

A létszámterveket firtató kérdésre egyelőre annyit válaszolt: ez alapvetően a flotta méretétől függ, amelynek jövőbeli alakulását még nem látják.
Limburger Lóránt szerint vannak már arra utaló jelek, hogy az ágazat megkezdte a kilábalást a válságból. "A Liszt Ferenc repülőtéren nő az utasok száma, és nekünk arra kell törekendünk, hogy közülük minél többet megszerezzünk, illetve megtartsunk" – mondta.

Június elsejét követően kereskedelmi, pénzügyi munkacsoportokat hoznak létre a cégnél az eredmények értékelésére, a lehetőségek, a kilátások felmérésére – számolt be a vezérigazgató, aki szerint a munkacsoportok javaslatai néhány héten belül konkrét tervekben ölthetnek majd testet.
Az első félév eredményeiről nem kívánt beszélni Limburger Lóránt, csak annyit jegyzett meg, hogy az "elszálló" üzemanyagárak felülírhatják a korábbi elképzeléseket. Ott azonban még nem tartanak, hogy a kerozinpótdíj emelésével reagáljanak a növekvő üzemanyagköltségekre.

Limburger Lórántot a Malév május 26-i közgyűlésén nevezték a cég élére megbízott vezérigazgatóként június 1-jétől, miután elődje, Martin Gauss  május 31-i hatállyal benyújtotta lemondását még márciusban, amelynek oka a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. akkori közleménye szerint az volt, hogy nem tudott a tulajdonossal megállapodni a személyi alapbérezést illetően.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes