Fehérorosz FLIRT vonatok szolnoki tetővel

A Stadler Rail Csoport leszállította az első két széles nyomtávú FLIRT motorvonatot a Belorusz Vasúttársaság (BŽD) számára, amely ahhoz a megrendeléshez kapcsolódik, amelyet a svájci vasúti járműgyártó vállalat nagyjából egy évvel korábban nyert meg Fehéroroszországban.

Flirt3

A szokásosnál gyorsabb szállítást az tette lehetővé, hogy a járművek a közel ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkező Finnországba szállított FLIRT vonatokkal együtt készültek a Stadler bussnangi központjában. A projekt érdekessége, hogy a járművek tetőszerkezetét a Stadler szolnoki üzemében gyártják.

Flirt1

Stadlernek ez az első olyan megrendelése, amely a volt Szovjetunió területéről, a Független Államok Közösségéből érkezett. A fehérorosz FLIRT vonatot, amely szinte teljesen a Finnországnak készült jármű alapjaira épül, két különböző kivitelben gyártja a Stadler.

Flirt2

Hat darab FLIRT a fehérorosz főváros Minszk elővárosi hálózatán fog közlekedni, ezt a típust 232 ülőhellyel látja el a Stadler. További négy jármű pedig interregionális forgalomban vesz majd részt Fehéroroszország nagyobb városai között. A hosszabb útidőnek köszönhetően ez a 188 ülőhellyel rendelkező kivitel magasabb kényelmi színvonalat képvisel. Mindkét kivitelt felkészítették a zordabb fehérorosz időjárásra, amelynek köszönhetően a járművek akár -40 Celsius fokban is gond nélkül üzemelnek. A megrendelés összértéke mintegy 60 millió euró, azaz nagyjából 16 milliárd forint.

A Stadler Rail Csoport
A vasúti járművek felhasználóra szabott megoldásainak rendszerét kínáló Stadler Rail Csoport Svájcban (Altenrhein, Bussnang és Winterthur), Németországban (Berlin-Pankow, Berlin-Hohenschönhausen, Berlin-Reinickendorf és Velten), Lengyelországban (Siedlce), Magyarországon (Budapest, Pusztaszabolcs és Szolnok), Csehországban (Prága), Olaszországban (Merano) és Algériában (Algír) van jelen. A cégcsoport összesen több mint 3500 alkalmazottat foglalkoztat világszerte. A vállalat járműcsaládjának legismertebb tagjai a GTW csuklós motorvonat (551 db), a Regio-Shuttle RS1 (495 db), a MÁV-csoport részére is szállított FLIRT (656 db) villamos motorvonat, a KISS emeletes villamos motorvonat (133 db), továbbá a Variobahn (284 értékesített villamos) és a Tango (101 értékesített villamos) fantázianevű városi villamos járművek. A Stadler személyszállító vasúti kocsikat és dízel-elektromos mozdonyokat is gyárt, továbbá globális piacvezetőnek számít a fogaskerekű járművek piacán.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes