Ezer fővel több dolgozót alkalmaz a ISD Dunaferr, mint kellene

Jelentősen túlteljesítette az ISD Dunaferr Zrt. tulajdonosa vállalásait a foglalkoztatási, foglalkoztatottakat érintő, illetve a kistérségi fejlesztési kötelezettségei területén – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) szerdán az MTI-vel a tanács ülése után.

A közlemény szerint a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) tájékoztatót hallgatott meg a Dunaferr privatizációjakor vállalt befektetői kötelezettségvállalások teljesítéséről. Az NVT az értékelés során az Ernst and Young független könyvvizsgáló, valamint a Miskolci Egyetem által készített szakvéleményre támaszkodott, amely megállapítja, hogy a befektetők valamennyi, a privatizációt követő kötelezettségvállalásukat teljesítettek.

Jelentősen túlteljesítette a tulajdonos vállalásait beruházási és foglalkoztatási kötelezettségei területén. A jelentés tanúsága szerint az ötödik üzleti évre a foglalkoztatottak száma több mint ezer fővel haladja meg az előírt szintet. A foglalkoztatással kapcsolatos egyéb kötelezettségvállalások jelentősen meghaladták- az öt éves időtartam alatt – az előírt mértéket.

A kistérségi fejlesztési kötelezettségvállalások területén az ISD Dunaferr csoport részt vesz a kistérségi programokban, pénzügyi kiadásai pedig szintén jelentősen meghaladták a vállalt mértéket. Az NVT megerősítette, hogy a befektetők által megvalósított beruházások eredményeként a minőségre, a termékválasztékra, a termelékenységre és a termelési költségek csökkentésére vonatkozó szerződések vállalások teljesültek. A tulajdonosok bizonyították azon szándékukat, hogy hosszú távon versenyképes acélipari vállalatot kívánnak kialakítani az ISD Dunaferrből és a realizált beruházási értéke annak ellenére is kétszerese a szerződéses vállalásnak, hogy tavaly a válság miatt csak a tervezett beruházások egy része teljesült.
Az MNV rögzíti: megállapítható, hogy a befektető a privatizációs szerződésben foglaltaknak megfelelően és a beruházott összegek szempontjából is teljesítette vállalásait, és az ISD Dunaferr privatizációjakor kitűzött célokat elérte.

A Dunaferr Rt. 79,5 százaléknyi részvényét a privatizációs tender győzteseként 2004-ben vásárolta meg az ukrán-svájci
Donbass-Duferco konzorcium 444 millió forintért.

A konzorcium jelentős kötelezettségeket vállalt a város és a régió életét is meghatározó társaságcsoport sikeres működtetése érdekében.
A munkavállalói létszám ötéves megtartása mellett a privatizációs tranzakció számszerűsíthető összértékét – beleértve a 17,3 milliárd forintos tőkeemelést, a csaknem 72 milliárd forint beruházási – és 1,3 milliárd forint értékű kistérség-fejlesztési-,
valamint a munkakörülmények javítására vonatkozó középtávú vállalásokat, továbbá a 444 millió forint vételárat – mintegy 110
milliárd forintban jelölték meg. A vevő több mint 60 milliárd forint, döntően állami garanciával vállalt hitel csökkentését illetve "kezelését" is vállalta.

Forrás: MTI, HR Portal

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes