Ez a sztrájk is kifulladt – a VDSZSZ immár teljes mértékben felfüggesztette a sztrájkot

Egy újabb hivatalos értesítést is megkapott a MÁV a szakszervezettől, aminek értelmében az egész ország területén, valamennyi vasútvonalon, állomáson 13.00 órától felfüggesztették a sztrájkot. Így a vasúttársaságok minden igyekezetükkel most azon dolgoznak, hogy minél előbb helyreálljon a menetrend.

A VDSzSz Szolidaritás Szakszervezet Elnöksége korábban arról tájékoztatta a vasúttársaságokat, hogy július 14-én 11.00 órától  – az alábbi területek kivételével – felfüggeszti a sztrájkot: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye.
Most, hogy az egész ország vasútvonalain megteremtődtek a feltételek, a vasúttársaságok azon dolgoznak, hogy minél előbb helyreálljon a menetrend, s elinduljanak az IC és távolsági gyorsvonatok is, valamint a nemzetközi járatokat is beindítják. Kiemelt figyelmet fordítanak a forgalom-szervezésben a budapesti elővárosi vonatközlekedésre, amely az esti órákra állhat helyre. A teljes menetrend várhatóan kedden, a reggeli órákban normalizálódik. A nemzetközi vonatjáratok minden bizonnyal holnap délre állnak vissza eredeti menetrendjükbe.
A vasúttársaság már érzékelte a délelőtt folyamán is, hogy ez a sztrájk is – mint az előző,– kifulladásra ítéltetett, mert többen dolgoztak, s jóval kevesebben sztrájkoltak. A MÁV Zrt. adatai szerint a forgalom területén az éjszakai műszakban 1683 vasutas közül 1648 fő dolgozott. A nappalos műszak ennél is kedvezőbb: 2549 forgalomirányításban részt vevő munkatárs közül 2502 fő vette fel a munkát, így 98 százalékuk döntött a munka mellett.

A cikk részletei –>

- magyarkozlekedes .hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes