Európai járatokat indít az AirAsia X, Budapestre 2012-ben

A hosszú távú járatokat üzemeltető AirAsia X diszkont légitársaság az euróövezeti pénzügyi válság ellenére sem állt el tervétől, hogy járatokat indítson a kontinensre.

Moszkva, Budapest és Prága 2012-től, új gépek beszerzése után kerül fel a társaság célállomásai közé. A társaságnak 25 darab Airbus A330-300, megnövelt hatótávú repülőgépre van rendelése.

"Semmi esetre sem fogom módosítani tervünket, hogy járatokat indítsunk Oroszországba, Magyarországra és a Cseh Köztársaságba" – jelentette ki Tony Fernandes, a társaság vezérigazgatója, hozzátéve, hogy vállalata a múltban már több válságos helyzetet is átvészelt. "Az elmúlt kilenc évben több pénzügyi válságot, olajválságot és politikai válságot éltünk túl és az emberek még mindig repülni akarnak" – mondta. "Úgy gondolom, hogy az AirAsia X éppenséggel megoldást kínál a helyzetre" – tette hozzá.

Az igazgató az AirAsia X új-zélandi Christchurch-be induló első járatának avatása alkalmából vázolta fel vállalata terjeszkedési terveit. Az AirAsia X jelenleg Kuala Lumpur-i bázissal Ausztráliába, Kínába, Indiába, Iránba, Japánba, Tajvanra, az Egyesült Királyságba, Dél-Koreába üzemeltet járatokat. Hálózatát a jövő februárban egy párizsi járattal és 2011 folyamán valamikor New York-i és Los Angeles-i járatokkal bővíti.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes