Eurogate Intermodal: új vasúti kapcsolat Magyarországgal

2010. július 22-én új vasúti desztinációt indított a Eurogate Intermodal (EGIM) Hamburgból, mely a Bayernhafen GmbH. regensburgi kikötőjén át vezet a budapesti Csepeli Szabadkikötőig.

csepel

A Hamburg–Regensburg–Budapest folyosón az EGIM hetente kétszer indít konténer-irányvonatot 96-96 TEU-kapacitással. A tranzitidő mintegy 27 órát tesz ki. A magyarországi forgalom iránt az utóbbi években erősen megnőtt az érdeklődés. 2010 első félévében az EGIM 30%-os növekedést könyvelhetett el hazánkban. Magyarország már most a harmadik legfontosabb vízi áruszállítási partnere a Regensburgi Kikötőnek, mely a bajor kikötői csoport tagjaként nemzetközi logisztikai fordítókoronggá nőtte ki magát a Nyugat- és Dél-Kelet-Európa közötti árucsere területén. A konténeres irányvonatokon alapuló EGIM-fuvarozói rendszer a különösen magas megbízhatóságával emelkedik ki a többi rendszerrel szemben. A bajor kikötői csoporttal az EGIM ráadásul olyan kompetens logisztikai partnerre tett szert, mellyel ügyfeleinek testreszabott fuvarozási megoldásokat kínál.

„A regensburgi kikötő új desztinációja igazi többletértéket teremt vasúti közlekedésünkben a német tengeri kikötők és Magyarország között. A regensburgi kikötő olyan trimodális központ, mely optimális közúti, vasúti és vízi összeköttetéssel rendelkezik, valamint 87 hektárnyi telephellyel. Ez teszi annyira vonzóvá a központot – és az, hogy a kereken 7 millió tonna áruval egyike a legforgalmasabb dunai kikötőknek” – mondta Lars Hedderich, a Eurogate Intermodal GmbH ügyvezető igazgatója.

„Az új összeköttetéssel és a logisztikai hálózatunk kelet felé irányuló kibővítésével terjeszkedési stratégiánk fontos építőkövét tettük le. A budapesti kapcsolat és a potenciál / lehetőség, amely a Magyarországról és az oda irányuló forgalomban rejlik, már jó ideje érdeklődésünk középpontjában áll” – hangsúlyozta Alexander Ochs, a Bayernhafen GmbH. cégvezetője. „A kombinált fuvarozásban elért tapasztalatainknak és a regensburgi telephely optimális infrastruktúrájának köszönhetően, melyet közösen biztosítunk a CDN terminálüzemeltetővel, hosszú távú növekedésre vagyunk berendezkedve”

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes