Esztergomba ért a japán katasztrófa

Május elejétől három hétig alkatrészhiány miatt egy műszakban termel az esztergomi Magyar Suzuki Zrt. – tájékoztatta a vállalat kedden az MTI-t.

Ebben az időszakban naponta csak 400-430 autót készít a gyár, de a csökkentett üzemmódot minél hamarabb szeretnék megszüntetni. A dolgozók közül senkit nem bocsátanak el, számukra az állásidőt fizetik, csak a műszakpótléktól esnek el – tette hozzá Ruska Viktória a Magyar Suzuki kommunikációs vezetője.

Az alkatrészhiány a Japánban történt természeti katasztrófa miatt állt elő, és általában a kisebb elektronikus alkatrészeket érinti. A műszakszám csökkentésére azért van szükség, hogy a készletek kitartsanak, amíg  az utánpótlás meg nm oldódik – mondta el a kommunikációs vezető.
Egyelőre három hétre látják előre a májusi gyártási menetrendet. A Magyar Suzuki vezetése mindent megtesz, hogy csökkenthessék az esetleges gyártási kiesést és mielőbb újra indíthassák a két műszakos munkarendet, melyben naponta 850 autó készülhet.

A Magyar Suzuki Zrt. az 1991-es gyáralapítástól 280 milliárd forintot meghaladó beruházást hajtott végre esztergomi gyárában. A 3.500 dolgozó mellett a beszállítói kör több ezer embernek biztosít munkát.

2008-ban már az 1 millió 500 ezredik darab magyar Suzuki elkészültét ünnepelték a gyárban, amelynek kapacitása ugyanabban az évben elérte az évi 300 ezer darabot, idén 170.000 autó legyártását tervezik.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes