Eredményesen zárult a III. Vasúti tréning

A korábbi tréningekkel kapcsolatos jelentős érdeklődésre való tekintettel a Magyar Közlekedési Kiadó 2010. április 29-30. között ismét megszervezte a vasúti ágazat képviselői számára a közös tapasztalatcserére és személyes konzultációra lehetőséget kínáló szakmai fórumot.

A tréningen Horváth Zsolt Csaba, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke, az NKH nemzetközi, illetve hazai vasúti szektorban betöltött szerepéről, a vasúthatósági, valamint vasútigazgatási feladat- és hatásköréről tartott előadást. Az elnök hangsúlyozta, hogy változatlanul az a törekvés határozza meg munkájukat, hogy a Hatóság jogszerűen, ésszerűen és átláthatóan működő, a piac szereplői bizalmát és elfogadottságát teljes mértékben élvező intézményként töltse be funkcióját. Ezekhez a célkitűzésekhez nélkülözhetetlen a racionális kormányzati szakpolitika megvalósítása, valamint az ágazati szereplők támogatása. Dr. Erb Szilvia, az NKH szakmai főtanácsadója előadásában azt hangsúlyozta, hogy a jogszabályi környezet, amely alapján a hatóság köteles végezni tevékenységét, sok esetben nem felel meg az élet elvárásainak. Az ágazati jogszabályok egy része már összhangban áll az Európai Unió irányelveivel, a másik része azonban még folyamatos harmonizációt igényel. A főtanácsadó kiemelte azokat a szakágazat működését hatékonyabbá és eredményesebbé tevő jogi irányokat is, amelyek további szabályozást igényelnek a KHEM, illetve a kormányzat részéről.

vasuti trening 1

A tréning első napi szakmai programját a Rail Cargo Hungaria Zrt. elnök-vezérigazgatójának, Kovács Imrének a stratégiai prezentációja zárta, de részt vett az eseményen a KHEM képviseletében dr. Rácz Gábor osztályvezető, az NKH főosztályvezetői Hidasi Sándor és dr. Menich Péter, a MÁV Zrt. részéről dr. Katona László üzemirányítási osztályvezető, Nyíri András technológiai osztályvezető, a MÁV Gépészettől Zaránd György vezérigazgató, a MÁV-Trakciótól dr. Márkus Imre vezérigazgató is.

Kovács Imre előadásában a vasúti piac hazai és a nemzetközi aktualitásait, tendenciáit hasonlította össze, elemezte a gazdasági válság szektorra gyakorolt kedvezőtlen hatásait, majd azokat a tényezőket ismertette, amelyek bevezetésével és alkalmazásával hatékonyabbá lehetne tenni a hazai vasúti áruszállítást. Kovács Imre a megújult vállalat küldetését, jövőképét is ismertette a szakma jelen lévő képviselői előtt és átfogó képet adott a Rail Cargo Hungaria tevékenységéről, teljesítményéről és képességeiről.

Az előadásokat követően az érdeklődők a különböző szakmai kérdésekről részletesebben is konzultálhattak a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakembereivel. A két napos vasútszakmai tréninget a résztvevők eredményesnek, hasznosnak tartották és felvetették egy következő fórum szükségességét is.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes