Emelkedik a benzin ára, a dízelé csökken, új 95-ös csúcs

Ismét új történelmi benzinár-csúcs szerdától: 4 forinttal nő a benzin ára, de két forinttal csökken a gázolajé – értesült a holtankoljak.hu.
Így a benzin átlagos ára 445 forintra nő, míg a gázolajé 442 forintra csökken. 50 literrel számolva, 3350 forinttal kerül többe egy tank benzin, mint tavaly ilyenkor, és ugyanennyivel kerül többe egy tank gázolaj is, mint 2011 márciusában!
A múlt héten mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára nőtt: 5 forinttal a benziné, 4 forinttal a gázolajé.
Két hete 7-7 forinttal emelkedett mindkét üzemanyagfajta ára.
A szerdai árakkal számolva már 31 forinttal kell többet fizetnünk benzinért, és 9 forinttal kerül többe a gázolaj, mint az év első napján.
A holtankoljak.hu adatai szerint az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább töltőállomások árai között elérheti literenkénti 30 forintot is a benzin- és a gázolajár esetében is.
Tavaly ilyenkor 378 forint volt a benzin, és 375 forint a gázolaj országos átlagos ára.
Ezek szerint egy 50 literes tankolást tekintve 3350 forinttal kerül többe egy tank benzin, mint tavaly ilyenkor, és ugyanennyivel kerül többe egy tank gázolaj is, mint 2011 márciusában.

Forrás: Holtankoljak

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes