Előkészítik a sztrájkot a Malévnél

A Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesülete (Hunalpa) rendkívüli közgyűlése arra kérte kedden az ügyvivői testületet, hogy kezdje meg egy esetleges sztrájk előkészítését. A Malév új ajánlatát a nemzetközi pilóta-szakszervezet és a Hunalpa sem tartotta elfogadhatónak.- írja a Magyar Hírlap.

Rendkívüli közgyűlést tartott kedden a Hunalpa, és arról tájékoztatta a Tőzsdefórumot: a grémium egyhangúlag támogatta azt a javaslatot, hogy a szakszervezet ügyvivői testülete kezdje meg egy esetleges sztrájk előkészítését. Továbbá felhatalmazták a testületet, a Malévval való tárgyalásokon ragaszkodjon ahhoz, hogy addig ne lehessen pilótát elküldeni a cégtől, amíg Malév-járatszám alatt külföldi pilóták, légiutas-kísérők dolgoznak – helyettük. A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet támogatja a követeléseket.
Hétfőn megszakadt a Hunalpa és a Malév közti tárgyalás, ám a felfüggesztett egyeztetés után a magyar nemzeti légitársaság vezetése írásos ajánlatot tett a Hunalpának. A légitársaság közölte, a korábbi konzultációkon már megfogalmazottakon túl a csoportos létszámleépítés hatásait enyhítő intézkedésekre tettek javaslatot. A Hunalpa ez után konzultált az International Federation of Airline Pilots Associationsszel, a Közforgalmi Pilóták Egyesületeinek Nemzetközi Szövetségével, és a Oneworld Cockpit Crew Coalitionnel, amelyek egyértelművé tették, hogy nem fogadható el ez az ajánlat.

A cikk részletei –>

- HR Portál -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes