Elmennek Ferihegyről a hosszú távú járatok?

Nem jönnek a Malév tranzitutasai – megszűnt a legerősebb vonzóerő.

Az Airportal.hu információi szerint sem a Delta, sem az American nem indítja újra tavasszal a Budapest–New York JFK járatait.

A Delta Airlines tegnapi hírlevelében jelentette be hivatalosan azt, ami már tudható volt, hogy nem indítja újra járatait Budapestre. A légitársaság a SkyTeam partnerei, az Air France-KLM járatait ajánlja párizsi vagy amszterdami átszállással utasai részére.

Az Airportal.hu emlékeztet arra, hogy a oneworld-tag American Airlines visszatérését már a repülőtér vezetése is biztosra vette egy néhány hete tartott tájékoztatón és a foglalási rendszerekben is lehetett foglalni a nyári AA BUD–JFK közvetlen járatokra. A légitársaság a portál szerint tegnap jelentette be, hogy kivonul Ferihegyről, okként egyértelműen a Malév csődjét jelölve meg. Az Airline Route oldalon pedig ma jelent meg a hír, hogy a járatokat a társaság nem újítja fel.

Légi közlekedésben jártas körökben az sem okozna nagy meglepetést, ha az utolsó hosszú távú járat, a Pekingbe közlekedő Hainan is átköltöztetné járatát más repülőtérre a Malév megszűnését követően. Ez érthető, hiszen a Hainan számára a Malév balkáni és európai járathálózata volt a legnagyobb vonzerő Ferihegyben – írja az Airportal.hu.

Forrás: Airportal

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes