Elkészült az első orosz Mercedes

Az orosz KamAZ autógyár és a Daimler AG Mercedes Benz Traksz Vosztok elnevezésű vegyes vállalatának üzemében hétfőn legördült a szalagról az első Oroszországban összeszerelt Mercedes Benz Actros 1841 LS típusú teherautó.

 

A vegyesvállalat 2010 elején kezdte meg működését a Mercedes teher-és céljárműveinek generálimportőreként Naberezsnije Cselniben. A vállalat vezérigazgatója kijelentette: A Mercedes-Benz számára is fontos momentum, hogy első ízben készül Mercedes Oroszországban, mert mutatja, hogy a konszern mennyire érdekelt az orosz piacban, és ez fejlemény  a KamAz történetében is mérföldkőnek számít.

Kijelentette: az Oroszországban szerelt járművek minősége teljesen azonos lesz a németországiakkal, hiszen a Mercedesnek több mint 40 éves tapasztalata van a külföldi gyártás megszervezésében és 50 országban vannak üzemei. A munkások tíz hónapos Németországi kiképzésben részesültek, s közben Naberezsnije Cselniben kiépítették a szerelősort, amely a későbbiekben évi 4500 jármű szerelését teszi lehetővé.

A gyárban összeszerelt modellek sorát semmi nem korlátozza. Először az Actros és az Axor típusú járművekre érkezett megrendeléseket teljesítik, de az eladások növekedésével várhatóan 2011-ben hozzálátnak az Artego, a Zetros és az Unimog típusok összeszereléséhez is.

Az Oroszországban összeszerelt Axor és Atego világpremierje a hannoveri IAA-2010 kiállításon lesz.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes