Elektromos autóbuszt tesztelnek Miskolcon

Cseh gyártmányú elektromos meghajtású autóbuszt tesztelnek keddtől Miskolcon, a városi közlekedési társaságnál, a jármű Szlovákiából érkezett, és május 27-ig marad Miskolcon, ugyanakkor menetrend szerinti forgalomba nem állítják.

A városi önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. egy SOR EBN 10,5 City típusú elektromos meghajtású akkumulátoros autóbuszt tesztel.

A tesztelés célja, hogy az MVK tapasztalatokat gyűjtsön a korszerű hajtású jármű műszaki- és menettulajdonságairól – mondta az autóbusz bemutatásakor Braun Csaba, a cég marketing vezetője, megjegyezve: a tesztelés és a tapasztalatszerzés a különleges hajtású járművekről kiemelkedően fontos. Elsősorban azért – tette hozzá, mert uniós célkitűzés, hogy a városi közlekedésben a hagyományos üzemanyaggal működő gépjárművek használata 2030-ig felére csökkentjen, 2050-re pedig szűnjön meg.

Az alacsonypadlós, 120 kilowatt teljesítményű, három ajtós autóbusz 85 utast tud szállítani, az ülőhelyek száma 19. A járművet május 26-án, 15 és 16 óra között minden érdeklődő megtekintheti az MVK Zrt. telephelyén, a busz ugyanakkor nem áll menetrendszerinti forgalomba.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes