Egy időre leállnak a sztrádaépítések

Egy időre leállnak az állami és magánerőből megvalósuló (PPP) autópálya-építések, az útfejlesztéseket pedig uniós forrásból finanszírozzák

A jelenlegi PPP (public private partnership) konstrukciójú, erőltetett ütemű autópálya-építések nem folytatódnak – nyilatkozta a Népszavának Hegmanné Nemes Sára. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerint ez azt jelenti, hogy felülvizsgálják azon állami és magánerőből megvalósuló beruházások (például a már elkészült M5-ös és az M6-os autópályák) szerződéseit, amelyek fenntartása és üzemeltetése évi több százmilliárd forinttal terheli meg a költségvetést.

Az előkészített beruházások esetében megnézik a finanszírozási lehetőségeket, és ezt követően dönt majd sorsukról a kormány. Ezek a felülvizsgálatok az elszámoltatás részeiként arra vonatkoznak, előnyösek-e, gazdaságosak-e a kötelezettségvállalások az állam számára.

Az M6-os sztráda Dunaújváros és Szekszárd közötti szakaszánál a jogi-pénzügyi ellenőrzés műszaki felülvizsgálattal is párosul. Azt, hogy ez már egy második vizsgálat lenne -  ezt bizonyos sajtóértesülések állították – félreértésnek nevezte az államtitkár. Az ideiglenes használatba vételi engedély kiadását megelőző, korábbi vizsgálat semmiképpen nem minősíthető felülvizsgálatnak. Mivel ez a szakasz beszakadt, haladéktalan és rendkívül részletes műszaki áttekintésre van szükség – közölte Hegmanné Nemes Sára.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes