E-logisztikai szolgáltatóba fektet a Riverside

A Riverside globális magántőke társaság újabb nagy volumenű akvizíciót hajt végre Németországban. A felvásárlás két céget, a Transporeon GmbH-t és a TICONTRACT GmbH-t érinti. Amennyiben a két cég összeolvadásával is járó tranzakciót jóváhagyják a hatóságok, idén ez lesz a Riverside második befektetése Németországban.

A Transporeon GmbH és a TICONTRACT GmbH (Transporeon) piacvezető e-logisztikai szolgáltató Európában. A vállalat internet alapú alkalmazásai hatékonyabbá teszik cégek logisztikai folyamatait. Informatikai megoldásaival költségcsökkenést, időmegtakarítást és minőségjavulást érnek el mind a gyártó vállalatok, mind a szállítmányozó cégek.

A Transporeon az elmúlt időszakban kezdte meg terjeszkedését az észak-amerikai piacon, és a magántőke bevonását is a nemzetközi bővülés tette időszerűvé. A tranzakcióval az a Transporeon célja, hogy a Riverside pénzügyi eszközei, szakemberei és kapcsolatrendszere segítségével a jövőben is folytatni tudja a földrajzi terjeszkedést.
„11 éves működése alatt végig meggyőző volt a Transporeon fejlődése; még a válság legnehezebb évei alatt is kétszámjegyű növekedést produkált a cég. Annak köszönhető ez, hogy mind a menedzsment, mind az üzleti modell kiváló. Ugyancsak fontos érv volt a befektetés mellett, hogy az energiaárak és az autópálya díjak emelkednek, az új szabályozások és a környezettudatosság szintén többletköltséggel jár, így a jövőben egyre fontosabb lesz a logisztikai hatékonyságnövelés” – mondta Volker Schmidt, a Riverside müncheni partnere.

 

riverside-company

The Riverside Company (www.riversideeurope.com)
A Riverside piacvezető a felvásárlásra szakosodott vállalatok között: az iparág egyik legtapasztaltabb befektetője. A Riverside olyan kis- és középvállalatok felvásárlására specializálódott, amelyek cégértéke nem haladja meg a 200 millió eurót, s melyeket a menedzsmenttel együttműködve felvásárlásokkal és értéknöveléssel tovább erősít.
1988-as alapítása óta a cég több mint 250 ügyletbe fektetett be, összesen több mint 4,4 milliárd euró értékben. Jelenlegi portfóliójába Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában és a csendes-óceáni térségben több mint 75 társaság tartozik. A vállalatok alkalmazottainak létszáma mintegy 14 ezer fő.

A Riverside biztosítja az akvizíciók zökkenőmentes lebonyolítását. Ezt részben a több mint 2,7 milliárd euró értékben kezelt tőkeállománynak, részben pedig a 19 irodájában dolgozó csaknem 200 szakemberének, valamint a hitelezői partnerekkel fennálló, nagy múltra visszatekintő együttműködésének köszönheti.
Transporeon (www.transporeon.com és www.ticontract.com)

A Transporeon két internet alapú logisztikai rendszert kínál ügyfeleinek, a Transporeont és a Ticontractot. A céget 2000-ben alapították, és mára Európa vezető e-logisztikai szolgáltatója lett. 13 irodájában 170 alkalmazott dolgozik. 450 vállalat és több mint 20 ezer logisztikai cég tartozik az ügyfelei közé, köztük a Coca-Cola, a Volkswagen, a Nestlé és a DHL. A cég központja a németországi Ulmban van.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes