Dupláz a BMW Kínában: új munkahelyek

Második összeszerelő üzemét avatta a BMW Kínában, az északkeleti Senjang (Shenyang) városban, s ezzel éves termelői kapacitását 200 ezer darabra növelte a világ legnagyobb autópiacán – jelentette a kínai média a hétvégén.

A másfél milliárd eurós gyár a cég másik – ugyancsak senjangi – üzemével 2013 végére éri el a 200 ezres darabszámot, amit a kínai partnerrel közös további 500 millió eurós beruházással középtávon összesen 300 ezerre kívánnak bővíteni.
Norbert Reithofer, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke az ünnepélyes átadáson megállapította, hogy a beruházás a jövőbeni növekedés megalapozását szolgálja, s a piachoz való rugalmas alkalmazkodással belátható időn belül képesek lesznek a 400 ezer darabot is teljesíteni.
"Kína a BMW Csoport számára a világon az első három piac egyike, amely óriási növekedési tartalékokat rejt, különösen a prémium kategóriában" – hangoztatta Reithofer. Hozzátette: az idei év első negyedében az eladások listáját Kína vezette, meghaladta a németországit és az amerikait.
A BMW 2003 óta a 3-as és az 5-ös sorozat modelljeit gyártja a kínai piacra vegyesvállalati partnerével a Brilliance China-val. A második üzem megépítését 2009-ben jelentették be. A jövőben helyben fogják gyártani a BMW X1 típusú autókat és a hosszú tengelytávolságú BMW 3-asokat is.
A két partner megkezdte 2 literes, négyhengeres benzinmotorok gyártását is Senjangban, egy harmadik telepen. Ennek kapacitása 200 ezer darab, de idővel ki fogja tudni szolgálni a két autógyár együttes igényeit.
Az eseményen elhangzott, a következő néhány évben további legalább kétezer munkahelyet teremtenek a jelenlegi megközelítően nyolcezer mellé. A bővítések révén a távolabbi jövőben még ötszáz kínai munkahely születik.

Forrás: HRPortál

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes