Debreceni Repülőtér: barnamezős fejlesztések

Korábban elhagyatott, elhanyagolt, majd később újrahasznosított, úgynevezett barnamezős terülteket tanulmányozó európai szakmai delegáció járt szerdán a debreceni repülőtéren – közölte Meleghegyi Tamás József, az Airport Debrecen kft. ügyvezetője az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a mintegy harminc külföldi és magyar szakember a repülőtér történetével, annak jelenlegi szakmai és befektetési lehetőségeivel, továbbá a már megvalósult infrastrukturális fejlesztésekkel ismerkedett. A tíz országból érkezett szakemberek a repülőtéren megtekintették a terminálokat és az év elején átadott cargo bázist, majd prezentáción tájékozódtak a légikikötő technikai paramétereiről is.
Meleghegyi Tamás József felhívta a figyelmet: a repülőtér egyik legnagyobb értéke az, hogy szinte egyáltalán nincs beépítve a környezete, így nincsenek behatárolva a fejlesztési lehetőségek. A repülőtér környezetében több száz hektárnyi terület áll rendelkezésre csarnokok, kiszolgáló létesítmények és egyéb, a cargo forgalom szempontjából fontos beruházásokra. Az üzleti potenciált növelheti az is, hogy a repülőtéren lehetőség van vámmentes zónák kialakítására. A szakembercsoport tagjai egy EU-s támogatással megvalósult, az év végén záruló hároméves szakmai program keretében jártak Debrecenben – mondta el Sabrine Kalka projektmenedzser.
A B-team elnevezésű projekt célja az, hogy az Európa 11 országának 14 városából összeállt csoport megismerkedjen hasonló méretű városok egy-egy egzakt barnamezős területen jelentkező – gazdasági, környezetvédelmi, területfejlesztési – problémáival és egy workshop keretében intenzív tapasztalatcserével serkentse az adott területhez tartozó hosszú távú stratégia kidolgozását – fűzte hozzá a belfasti szakember.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes