Csúszik a Kaposvárt az M7-essel összekötő 67-es út építése

Egy évet csúszhat a Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő 67-es út településeket elkerülő szakaszainak építése; a végleges határidő a legújabb tervek szerint 2014 vége .

A kaposvári önkormányzat televíziójának információja szerint az már biztos, hogy az elkerülő szakaszok közül a somogyaszalói új nyomvonalat kap, de elképzelhető, hogy a többi terven is változtatnak.

Szakács Béla, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektiroda vezetője a hírportálnak azt mondta: pillanatnyilag nem állnak rendelkezésére olyan adatok, amik alapján el tudják dönteni az ütemezést. Öt helyen kell elkerülő utakat építeni és egy, a jelenlegi nyomvonalat érintően burkolat-megerősítést. Még készül a megvalósíthatósági tanulmány, amit az uniónak és a kormánynak is jóvá kell hagynia.

Jelenleg a Kaposfüredet elkerülő szakasz építésén dolgoznak. Ha sikerül behozni az esős időjárás okozta lemaradást, akkor október végére elkészül, ha nem, akár jövő tavaszra is csúszhat az átadás.

A 67-es út három települést elkerülő – Somogytúrtól Balatonlelléig, illetve az M7-esig tartó – 11 kilométeres szakaszát 2007 májusában adták át. Mint az MTI beszámolt róla, akkor elhangzott, hogy a tervek szerint a még megépítésre váró, összességében 36 kilométernyi elkerülő szakaszt, amely öt települést mentesít a forgalomtól 2009 végére, 2010 tavaszára készül el.

Forrás: nol.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes