"Csak engedéllyel behajtás" – a versenyhivatalhoz fordulnak a taxisok

A Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul a taxisok érdekvédelmi szervezete, az Országos Taxis Szövetség a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kialakult helyzet miatt – közölte Metál Zoltán, a szövetség elnöke.

A repülőtér érkezési oldalához vezető útra "csak engedéllyel behajtás" táblát tették ki, kiszorítva onnan az összes taxist, kivéve a Főtaxit. Ezzel versenyhátrányba hozták a taxisokat, mert csak a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt.-vel szerződött taxistársaság, a Főtaxi kapott behajtási engedélyt.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs vezetője az MTI kérdésére elmondta, hogy az érkező utasok az előrendelt taxiba a sorompóval védett parkolóban lévő két "találkozási ponton" (meeting point) szállhatnak be az autóba, és a taxisoknak 12 percig nem kell parkolási díjat fizetniük. Ugyanakkor bármely taxisvállalat kiteheti az indulási terminálépület előtt az utast.

A kommunikációs vezető a korábbinál szigorúbb rendszabályokat azzal magyarázta: így megakadályozható, hogy a taxisok "vadásszanak" az utasokra, ami "tűrhetetlen" állapotokat eredményezett a repülőtéren. Az új szabályokat a biztonsági előírások is indokolják – fűzte hozzá.

Metál Zoltán, a taxisok szövetségének elnöke viszont a Főtaxi 300 gépkocsijának versenyelőnyéről beszélt, ami álláspontjuk szerint a versenytörvénybe ütközik, mert hátrányos a többi 5.500 taxisra nézve. Az elnök megemlítette azt is, hogy hétfőn délután a repülőtéren "önszerveződött" tiltakozásra készülnek taxisok, de a szövetség nem támogatja a megmozdulást. Tárgyalást szeretnének a Budapest Airporttal és a Fővárossal is, de megkeresésükre még nem kaptak választ.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes