Budapest 24 milliárdot költhetne út- és hídfelújításra az idén

Budapest a költségvetés tervezete szerint 2011-ben 24,2 milliárd forintot költhetne út- illetve hídfelújításra – olvasható a Városháza internetes oldalán közzétett összesítésben. A költségvetésről két fordulóban tárgyal a Fővárosi Közgyűlés, először a csütörtökre összehívott rendkívüli ülésen.

A dokumentumok szerint útfelújításra 7,3 milliárd, hídfelújításra pedig 16,8 milliárd forint juthat 2011-ben. Megújulhat idén a többi között a Kapy utca, a Nagyszombat utca, a Fóti út, a Jagelló út, a Késmárk utca, a Szentmihályi út, a Kamaraerdei út egy-egy szakasza, illetve az Ady Endre tér. A következő három év útfelújítási programját is elkezdik összeállítani, a tervezésre 100 millió forintot különítettek el.

Tervbe vették a forgalomirányító rendszer egyes elemeinek felújítását is, mivel ezek jelentős része működésképtelen, vagy nagyon rossz állapotban van. Erre a feladatra 52 millió forintot különítettek el a tervezetben.

Még 2009-ben tervezték, de várhatóan 2011-re csúszik a Kacsóh Pongrác úti és Ajtósi Dürer sori, valamint a Nagykőrösi út feletti gyalogos-aluljárók felújítása és idén készítik elő a Petőfi híd felújítási terveinek dokumentumait.

A 2011-re tervezett felújítások között az egyik legfontosabb a Kerepesi út feletti közúti híd építése a MÁV vágányok felett, az átépítést az idén kezdik, a becsült költség 150 millió forint. Ugyancsak az idén kezdődnének meg a Sibrik Miklós úton lévő, a MÁV vágányokon, valamint a Ferihegyi gyorsforgalmi úton átívelő felüljáró átépítésének munkálatai, 2011-ben erre szintén 150 millió forintot fordítanának. Ezenkívül a II. kerületben gyalogos- és közúti híd építését is tervezik.

 

forrás: muszakiforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes