Bírságokat ad el a MÁV Start

A MÁV Start Zrt. eladja a be nem hajtott bírságokból álló követelését, a befolyó összegből a jegyvizsgálók megkaphatják a kivetett bírságok utáni jutalékukat – értesült az MTI.

A MÁV-nak több ezer behajhatatlan követelése van amiatt, hogy az érvényes jegy nélkül utazók nem fizetik be a büntetést, ennek következtében a jegyvizsgálók is elesnek a jegyeladási jutalékuktól. A vasúnál működő hat reprezentatív szakszervezetnek nemrégiben sikerült megállapodnia a MÁV-START vezetésével, hogy a dolgozók heteken belül, visszamenőleg megkapják a jutalékot, ami a kivetett összeg negyede.

A megállapodás szerint a 2007 március és 2007. június 30., valamint a 2008. április 1. és 2009. december 31. közötti időszakban kiszabott, és behajthatatlan pénzbírságokból egyenként 400 forint jár az érintett dolgozóknak.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) csütörtökön az MTI-vel közölte: a kezdeményezésükre létrejött megállapodás tartalmazza azt is, hogy amennyiben a követelésállományt a nominálérték 13,83 százalékánál magasabb áron tudja eladni az adósságbehajtó társaságnak, a munkavállalóknak járó 400 forint további 50 forinttal kiegészül ki.

A MÁV-START Zrt. közbeszerzésen értékesíti majd a követelést, ennek összegéről későbbre ígért tájékoztatást.

- mfor.hu –

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes