Bővül a Sormási Helyi Logisztikai Szolgáltató Központ

4000 m2 alapterületen bővíti raktárkapacitását a Kanizsa Sprint Kft. sormási telephelyén (Zala megye). A nemzetközi és a belföldi árufuvarozással, illetve logisztikai, raktározási szolgáltatással foglalkozó, 1993-ban alakult cég a fejlesztést a Gazdasági Operatív Program pályázati támogatásával valósítja meg.

A raktárkapacitás növelése a 2006-ban megkezdett logisztikai fejlesztések folytatása, akkor hozta létre a cég két másik helyi vállalkozással együttműködve a Sormási Ipari Parkban  a Helyi Logisztikai Szolgáltató Központot, amely az irodáknak és a raktáraknak ad helyet. Ez utóbbi mostanra igencsak szűknek bizonyult, különösen annak okán, hogy Sormás – így az ipari park is – az Adriai kikötőkből Magyarország felé irányuló konténerforgalom útvonalába esik. A jelenlegi raktárkapacitás teljes mértékben kihasznált. A Kanizsai Sprint Kft ezt ugyan időlegesen raktárak bérlésével megoldotta, ám a folyamatos és teljeskörű minőségi szolgáltatás biztosítása – s ez a cég legfőbb üzleti hitvallása – így csak jelentős erőfeszítések árán teremethető meg. Ügyfeleik számára ez a fejlesztés a szolgáltatás minőségében és árában egyszerre lesz érezhető. Hozzájárul ehhez az is, hogy a GOP-3.2.1-09/1-2009-0004 projekt részeként a raktár-irányítási rendszer korszerűsítését is megvalósítják.

E fejlesztés is jól jelzi a térség logisztikai felértékelődését, amelynek egyik zászlóshajója lehet a közlemúltban megalakult Dél-Zalai Logisztikai Klaszter, melynek alapító tagja a Kanizsa Sprint Kft. E klaszter kiemelt célja az építményfejlesztéseken túl a logisztikai szolgáltatások fejlesztése, a képzések, kutatások támogatása, szakkonferenciák szervezése.

forrás: logportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes