BKK: további két úton indulnak el az útfelújítási munkálatok a fővárosban

A BKK Közút a múlt héten kezdte meg idei útfelújítási munkálatait. Elsőként a Szemere utcában, az Újhegyi úton és a Sáfrány utcában, most pedig további két útszakaszon kezdődhetnek el a munkálatok. A felújítás során a környéken élők számára több fontos forgalomtechnikai fejlesztés történik: új gyalogátkelőhelyek kerülnek kialakításra, buszmegállók biztonságát javítják – tájékoztatott a BKK.

A XII. kerületi Orbánhegyi út felújítása 2012. március 28-án indult el és várhatóan május 11-ig tart. Ennek keretében az utcát a Szent Orbán tér és a Királyhágó tér közötti 800 méteres szakaszon újítjuk fel. A munkák során lokális pályaszerkezet cserére kerül sor, 4 cm-es marás és 7 cm-es vastagságú burkolatépítés történik két rétegben.

A Szent Orbán téren található buszmegálló bazaltbetonos kialakítást kap, a többi megállót megerősítjük. A felújítás során a környéken élők számára fontos forgalomtechnikai fejlesztés történik: az Orbánhegyi út Stromfeld Aurél úti csomópontjában gyalogátkelőhely kerül kialakításra, a közeli iskola forgalmára is tekintettel. A Stromfeld Aurél úton középszigetet alakítunk ki a csomópont előtt, a gyalogosforgalom biztonsága és a csomópontban kanyarodó autósok jobb tájékozódása érdekében. A teljes szakaszon átépítjük a szegélyeket: a  Nárcisz utca és Stromfeld Aurél út között az útpályát kiszélesítik 2×3,25 m-re, hogy a 212-es autóbuszok egymással szembe találkozva könnyebben elférjenek egymás mellett, eddig ez rendszeres problémát okozott.

A XVII. kerületi Naplás utcánál a munka 2012. április 2-án indul el, és várhatóan április 27-ig tart. Ennek keretében az utcát a Szent Imre herceg utca és az Ananász utca közötti 1300 méteres szakaszon újítjuk fel. A munkák során a pályaszerkezet cseréjére kerül sor. A terveknek megfelelően változó vastagságú marás és burkolatépítés történik egy illetve, ahol szükséges két rétegben.  Négy buszmegálló bazaltbetonos kialakítást kap, a többi buszmegállót megerősítjük.. Forgalomtechnikai fejlesztés keretében a Jászivány utcai buszmegálló folyópályából félöbölbe kerül, illetve új gyalogos átkelőhelyet létesítünk az Ananász utcai megállópár, valamint a Jászivány utcai megálló közelében.

A BKK 2011-től a fővárosi útfelújításokat teljesen új megközelítésben hajtja végre: a kizárólag fenntartási jellegű, az évtizedek óta változatlan forgalmi rend megtartásával történő burkolatcsere helyett az útfelújítások előkészítése magában foglalja az aktuális műszaki állapot pontos feltárását, a forgalmi rend és forgalmi igények felülvizsgálatát is. Ennek jegyében a komplex szemléletű útfelújítással javulhatnak a kerékpáros közlekedés feltételei, kielégíthetőek a gyalogosok megváltozott igényei, javulhat a forgalombiztonság, megtörténhet a jelzőlámpák szükséges áthangolása, a buszmegállók alkalmassá tehetők modern, alacsonypadlós járművek fogadására, és megtörténhet a tömegközlekedési járműveket előnyben részesítése is. Azokon a szakaszokon, ahol erre műszaki lehetőség nyílik, új kerékpáros nyomok felfestésével és csomóponti kerékpáros-felállóhelyek kialakításával segíthető a környezetbarát közlekedés. A BKK a 2012. évi útfelújításokat is ebben a komplex szemléletben valósítja meg.

forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes