Bevétel és kiadás

Többletforrás a MÁV-nak. – Eladó a Traxx? – Hosszú a kötélpálya. Hírek itthonról és a nagyvilágból.

title

 

Budapest | Magyarország — Több pénzt kap a MÁV. Összesen 33 milliárd forintot kap a MÁV Zrt. a kormány döntése alapján. Az intézkedés a vasúttársaság finanszírozási helyzetének átmeneti rendezését szolgálja, a közösségi közlekedés strukturális problémáinak távlatos orvoslására az év végéig átfogó stratégia készül. A kormány azzal javítja a vasúttársaság pozícióit, hogy a MÁV Zrt. 23 milliárd forint költségtérítésben részesül a bevételekkel nem fedezett pályafenntartási költségei finanszírozására az erre vonatkozó kormányrendelet módosításával. A pályavasút finanszírozására hosszú távú megoldást az előkészítés alatt álló pályahálózat működtetési szerződés véglegesítése, 2010. novemberében várható hatályba lépése jelenthet – közölte a vasúttársaságot felügyelő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Magyarország — Meghibásodott a biztosítóberendezés az Öttevény–Lébény-Mosonszentmiklós–Kimle állomásközökben, emiatt a vonatok a szokásosnál lassabban járnak ezen a szakaszon. A MÁVINFORM tájékoztatása szerint 40-50 percet is csúszhatnak a vonatok.

Budapest | Magyarország — Két Traxx is eladó – írja a railcolor.net oldal. Egy adásvételi oldalra hivatkozva írja azt a portál, hogy két magyar illetőségű Traxx F140AC2 típusú gép került eladósorba – ezek pedig nem lehetnek mások, mint az Eurocom mozdonyai. Ennek ellent mond, hogy néhány napja még arról szóltak a hírek, hogy hamarosan az AWT színeibe öltözhetnek a villamosmozdonyok.

Tatev | Örményország — Elkészült a világ leghosszabb kötélvasútja. Az örményországi Halidzor és Tatev települések között 5,7 kilométer hosszú kötélpályát épíetettek. A tatevi végállomás közelében ugyanis egy kolostor van, ami jelentős turisztikai célpont. A 11 perces utazásért 3000 örmény dram, azaz mintegy 1700 forintot kell fizetni, de a helybeliek ingyen használhatják a hírek szerint.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes