Beszámoló a XVII. Logisztikai Konferencia és Fórum 2012-ről

A Magyar Logisztikai Egyesület idén tizenhetedik alkalommal rendezte meg éves szakmai konferenciáját február 23-24-én, Büdzsé 2012: Kihívások-megoldások címmel. A helyszín ezúttal a Danubius Hotel Gellért (1111, Budapest, Szent Gellért tér 1.) volt.

A konferencia a 2012-es költségvetés kihívásai és a versenyképesség kapcsolódásáról szólt. A rendezvényünk célja, hogy elemezzük azokat a kötelezettségeket, amelyeket a törvény a logisztika szektorra ró, megvizsgáljuk és megosszuk azokat a módszereket, jó gyakorlatokat, amelyek lehetővé teszik e kötelezettségek teljesítését, vagyis az értékláncon hol tudunk megtakarítani, illetve hol nyílnak új lehetőségek a bevételek növelésére, aversenyképesség fokozására.

A plenáris üléseken neves gazdasági szakértőkkel találkozhattunk, a szekcióülések pedig alkalmat adtak a jövő logisztikai kihívásainak megvitatására – valódi szakemberekkel. Olyan specifikus témák megvitatására nyílt lehetőség, mint az egyre inkább előtérbe kerülő LEAN Green Logisztika, a napjainkban különösen fontos IT-fejlesztések, az autóipari beszállítói „Best practice”, a 4 PL aktualitásai, a szállítmányozás problémái, valamint a magyar logisztikai életet is meghatározó EU-s projektek. Bemutatkoztak rendezvényünkön az „Év Befektetője” címet nyert vállalatok.

A rendezvény érdekessége, hogy a Nemzeti Külgazdasági Hivatal Európai Uniós projektjének záró eseményével, az Adriai-Duna Klaszteresedést elősegítő üzletember és klasztertalálkozóval (ADC) párhuzamosan folytak a szakmai előadások. A kétnapos rendezvény első napján szándéknyilatkozat ünnepélyes aláírására is sor került a leendő klasztertagok részéről.

A résztvevők között üdvözölhettük a teljesség igénye nélkül az a DB Schenker, a NOKIA, a Bosch, a Cargo Partner,a Rába,a GS 1 Magyarország,a Hungarocombi Kft,a Budapesti Értéktőzsde, az Ernst&Young, a NAV, a Nemzetgazdasági Minisztérium,a  Honvédelmi Minisztérium és a Regionális Fejlesztési Holding Zrt vezető képviselőit.

Konferenciánk új eleme volt, hogy 0.-napjaként a Budapest Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karán, a Danubius Hotel Gellért szomszédságában tartották fiatal logisztikusaink, a Juvelog a LogUp! kerekasztal beszélgetést, mint nyitó rendezvényt- nagyszámú fiatal hallgatóság aktív jelenlétében. A kerekasztal beszélgetés témái használatarányos útdíj, hol helyezkedjünk el?(Multi vagy KKV), „Self-made man” a logisztikában voltak.

Forrás: ingatlanhirek.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes