Bemutatkozik a NordLog

image

Maradunk tranzitország vagy kiváló minőségű, fejlett regionális logisztikai szolgáltatóként tevékenykedünk?

Fenti kérdésre térségünkben adott válasz az Észak-Magyarországi LogisztikaiSzolgáltató Klaszter, a

NordLog.

Az Észak-Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Klaszter (NordLog) klaszter 2008.október15-én alakult meg Miskolcon regionális logisztikai szolgáltató cégek kezdeményezésére, amely sikeresen pályázott az ÉMOP 1.2.1 programban kiírt „Regionális jelentőségű klaszterek” c. pályázaton.

A pályázatban az induló klaszter menedzsment szervezését a Misdolin Plusz 2006 Kft. biztosította. Az ÉMOP program 80% támogatásintenzitás mellett támogatja a NordLog klaszter fejlesztését, amelynek teljes költségvetése 37 mFt. A támogatási program keretében a finanszírozás 2011. május 31-ig biztosított.

A logisztikai klaszter az első kezdeményezés a régióban, ahol a piacon jelenlevő számos logisztikai jellegű szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások között a már meglévő alkalmi együttműködésekre alapozva szorosabb kapcsolat, és hosszabb távú, átgondolt közös stratégián alapuló együttműködés alakult ki.

Az önkéntes tagságon alapuló, kölcsönös előnyökkel járó klaszterben a szektor több szegmense is képviselve van. A klaszter célja A NordLog Klaszter hosszú távú célja, a térségben a logisztikai szolgáltatás területén tevékenykedő cégek, szervezetek, intézmények között az együttműködés felerősítése, valamint a helyi tudásbázisra építkezve, összehangolva a kereslet és a kínálat csatornáit, szélesítve szolgáltatási palettáját, elősegítse az egyre növekvő logisztikai igények fenntartható módon való kielégítését, ezáltal választ adjon a térség gazdasági kihívásaira, növelve annak versenyképességét.

A NordLog Klaszter középtávú célja az Logisztikai Klaszter önfenntartó, akkreditált fejlődő klaszterré válása, amely erős menedzsment szervezettel, széles szolgáltatási körrel és legalább 25 tagszervezettel rendelkezik. Az akkreditációs folyamat érdekében megalakult egy független klasztermenedzsment szervezet a NordLog Kft. A Logisztikai Klaszter innovatív módon, integrált szemlélettel közelíti meg a logisztika területén jelentkező kihívásokat, a logisztikai szolgáltatás ágazatban érdekelt szereplők összefogását, fejlesztési elképzelésinek összehangolását a fenntartható logisztikai rendszerek megteremtése érdekében.

Ennek érdekében a klasztermenedzsment szervezet olyan innovatív szolgáltatásokat nyújt a partnereknek, amelyekkel fokozható azok versenyképessége. Klaszter szolgáltatások Benchmarking klub üzemeltetése,

weboldal működtetése (www.nordlog.hu), közös arculat, közös K+F, közös projektek előkészítése és továbbfejlesztése, előadások, konferenciák, tanulmányutak, kiállítások, üzletember találkozók szervezése, pályázati, szakértői, kompetencia, termelési, innovációs, beszállítói, logisztikai adatbázisok létrehozása, logisztikai tanfolyam indítása, az új piaci lehetőségek feltárása, trendelemzés, tanácsadás, kapcsolattartás a tagokkal, új tagok felkutatása, regionális logisztikai díj adományozása, nemzetközi kapcsolatok erősítése.

A klaszter tagjai

ÁTI Depó Zrt, Bay Zotán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány (Bay-Logi),

Borsod Volán Zrt,

Esri Magyarország Kft,

Gamma Digitál Kft,

I-Logic Kft,

Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft,

Line Press Kft,

Logisztika Portál kft,

Misdolin Plusz 2006 Kft,

Miskolci Városi Közlekedési Zrt,

Miskolci Egyetem Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszéke,

Norria nonprofi t Kft,

LTV Trans Környezetvédelmi Zrt.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes