Beérkeztek a pályázatok az illegális hulladéklerakók felszámolására

Összesen 22 érvényes pályázat érkezett illegális hulladéklerakó telepek felszámolására. A Vidékfejlesztési Minisztérium ebben az évben 45 millió forint támogatást nyújt erre a célra.

A tárca a közterületen elhagyott szemét felszámolását: a hulladék felszedését, kezelését és ártalmatlanítását támogatja. A pályázatokról a VM értékelő bizottsága dönt legkésőbb december végéig. A nyertes szervezeteket, alapítványokat levélben értesíti a minisztérium. 
A tárca olyan oktatási, tájékoztatási programokat is támogat, amelyek szemléletváltásra ösztönzik az embereket, és felhívják a figyelmüket a törvénytelen szemétlerakás okozta károkra.

Az illegális hulladéklerakók felszámolására 45 millió forint áll rendelkezésre. A forrásból a Magyarországon bejegyzett, közhasznú, vagy kiemelkedően közhasznú társadalmi szervezetek, alapítványok, közalapítványok igényelhettek maximum 2 millió forintos támogatást.
Az elbíráláskor előnyt élveznek azok a pályázók, akik májusban részt vettek a TeSzedd! országos hulladékgyűjtési akcióban, és csatolták a területileg illetékes vízügyi igazgatóság hivatalos igazolását.

A beérkezett érvényes pályázatok listáját itt olvashatják.

forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes