Az év parkja

A Határ úti ipari park nem csupán a gazdaság fejlődéséhez járul hozzá, hanem munkahelyeket teremt, s a város pénzeit gyarapító iparűzési adót is növeli.

Az ITD Hungary Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség 2004-ben alapította „Az év befektetője” elismerést azon beruházók jutalmazására, akik az adott esztendőben a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez, a foglalkoztatottság növeléséhez. A hat kategóriában kiosztott díjak közül idén az „Az év befektetőbarát ipari parkja” oklevelet a debreceni Határ úti ipari park kapta.

A Parlamentben rendezett ünnepség keretében Pajna Zoltán, Debrecen gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere kíséretében Herdon István, az ipari parkot jelenleg üzemeltető Xanga ingatlanfejlesztő cégcsoport vezérigazgatója vette át az elismerő oklevelet Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztertől.

A Határ úti ipari parkban tevékenykedő közel harminc vállalkozás 2008-as árbevétele megközelítette a 120 milliárd forintot, foglalkoztatottaik száma pedig a 3000 főt. Ennek a teljesítménynek is köszönhető, hogy Debrecenben az elmúlt öt esztendőben 43 százalékkal nőtt a gazdasági szervezetek bevétele, ami az önkormányzat szempontjából az iparűzési adó alapja.

 

- deol -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes