Az olasz AnsaldoBreda társaság nyerte a miskolci villamostendert

Az immár negyedszer kiírt villamosbeszerzési tender anyagát tíz cég vette meg, hat adott be ajánlatot, a miskolci önkormányzat a legjobbnak az olasz társaságét tartotta. A hat pályázó között volt lengyel, spanyol, cseh és román társaság is. Az AnsaldoBreda 60 millió euró körüli összeggel nyert.

A miskolci önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Miskolci Városi Közlekedési Zrt. 31 új villamos szállítására és a járművekhez kapcsolódó szolgáltatásokra írt ki közbeszerzési pályázatot.

ZldNyl

Miskolcon zömmel uniós forrásból, körülbelül 40 milliárd forintból fejlesztik a villamosközlekedést. A Zöld nyíl elnevezésű projektben 9,6 kilométer hosszúságban megújul a villamospálya a Tiszai pályaudvar és a diósgyőri végállomás között, innen pedig másfél kilométerrel meghosszabbítják azt Felső-Majláthig.

A pálya átépítése és meghosszabbítása tavaly májusban kezdődött, a csaknem 15 milliárd forint értékű munkát a Colas-Alterra Zrt., a Colas út Zrt., a WIS Zrt. és a Pentavia Kft. alkotta Zöld nyíl 2009 konzorcium nyerte pályázaton, a kivitelezést az év végére kell befejeznie a társaságnak.
A villamosbeszerzésre eddig kiírt három tender sikertelen volt.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes