Az ellopott szerelvény

Igazi mini krimi színhelye volt a milánói körgyűrű déli része melletti iparterület július 14-én. A húszperces történetben egy magyar fuvarozócég, az olasz rendőrség és néhány műhold játszotta a főszerepet.


Alig két percre ugrott be a Milánó melletti felrakóhely portájára a zalaegerszegi Gergely Transport kamionjának vezetője, ám kiérkezve már csak a saját járművének a hátulját látta kihajtani a parkolóból.

A fiatal kamionosnak minden irata, holmija az autón volt, egyedül a slusszkulcs és a céges telefon volt a zsebében.

Azonnal felhívta a cégvezető Gergely Sándort, hogy elvitték − az egyébként még üres − szerelvényt. A tolvajok nem tudták, az autóba egy GPS flottakövető berendezést szereltek, amire semmilyen külső jel nem utalt. Így a zalaegerszegi fuvarközpontban folyamatosan látták, merre tart az autó.

Közben a sofőr a felrakó hely cégvezetőjével személyautóba ült, és elindultak a legközelebbi rendőrőrs felé.

Eközben Gergely Sándor felhívta egyik ismerősét, aki jól beszél olaszul, megkérte, jelentkezzen be ő is a műholdas nyomkövető honlapjára, ahonnan figyelheti az autó mozgását.

Az olaszul beszélő barát telefonon keresztül ismertette a helyzetet, az olasz rendőrnek is megadva a GPS követő rendszer hozzáférését. Időközben a fuvart megrendelő német cég − szintén a GPS adatok alapján − az olasz csendőrséget is értesítette, miközben a magyar rendőrök is jelzést kaptak.

Az olasz hatóságok a műholdas rendszer adatai alapján kezdték el a bekerítő műveletet. A bűnözők a menekülés során az autópálya felé haladva több sorompón is erőszakkal hajtottak át. A vontatmányt egy üres területen lekapcsolták, és még arra is volt idejük, hogy a kamion sofőrjének irattárcáját átadják egy társuknak. Ő a bankkártyáról a magántelefonban megtalált PIN kóddal csaknem 200 ezer forintot emelt le.

A kamion elkötése után nagyjából 20 perccel egy parkolóban sikerült elfogni a tolvajokat, egyiküket a vontatóból, társát a mögötte lévő személyautóból húzták ki. A magára hagyott pótkocsit nem sokkal később fedezték fel az útvonaltól nem messze. Mivel igen jól szervezett bűncselekményről van szó, a nyomozás Olaszországban tovább folyik, a kamion és a sofőr azonban már hazatérhettek Magyarországra.

Forrás: tranzitonline.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes