Az EBRD hajlandó pénzt tenni a MÁV-ba

Bizonyos feltételekkel az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) finanszírozást biztosítana a MÁV-nak, de csak hiteles reformlépések finanszírozásában tud szerepet vállalni.

Hargitai Zsuzsa, az EBRD irodavezetője a lapnak adott interjújában azt mondta: "a MÁV is a piacgazdaság felé nyithatna, ebben tudnánk támogatni, akár beruházási, átszervezési, hitelkiváltási oldalon". Megjegyezte, hogy a MÁV kapcsán már érkezett megkeresés. Az EBRD számára kiemelten fontos, hogy a tulajdonos, jelen esetben az állam, elkötelezze magát a változások mellett, és azt pontos menetrend lefektetésével következetesen végigvigye.
"Azt szeretnénk, ha mihamarabb törvény születne a MÁV átalakításáról, benne a pontos teendőkkel és azok időzítésével. Száz-kétszázmillió euró hitelt ennek ismeretében tudnánk adni, természetesen állami garanciavállalás mellett" – mondta Hargitai Zsuzsa, hozzátéve, hogy a pénzt többcélúan használhatják fel: történhet beruházás, állomásfelújítás, mérlegátalakítás, de akár önkéntességen alapuló leépítés is. Az irodavezető viszont kizártnak tartotta azt, hogy az EBRD ellenőrizetlenül, működésre adjon forrást.

További részletek ->
- magyarkozlekedes.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes