Az Axis Communications idén ünnepli 25. születésnapját

Az Axis Communications, a hálózati videórendszerek piacának világszinten vezető gyártója 2009-ben ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Az évek során a svéd vállalat a hálózati hardver termékek örökségére építve vált az IP alapú hálózati videórendszerek piacának vezetőjévé. Annak a piacnak, amely az analógról az IP alapú rendszerekre való átállásnak is köszönhetően az IMS előrejelzése szerint 35%-al nő majd a következő öt évben.

Az Axis Communications megalapításának ötlete egy kollégiumi szobában született meg 1984-ben Lund városában, amikor két fiatal és vállalkozó szellemű egyetemista, Martin Gren és Mikael Karlsson a számítástechnikai forradalom hajnalán kínálkozó lehetőségeiket mérlegelték. Kezdetben a vállalati nyomtatás szektorában vélték felfedezni esélyeiket, ezért ezen a területen kezdték meg munkásságukat. Az Axis már ekkor is a hálózati termékek fejlesztésére fókuszált. Az első termékük egy IBM protokoll átalakító volt, mely elsőként tette lehetővé a világon, hogy egy épületen belül különböző felhasználók ugyanazt a nyomtatót használhassák. 1996-ban az Axis eldöntötte, hogy kamerát kapcsol a hálózatra, ezzel megszületett a világ legelső hálózati kamerája.

25 év alatt a vállalat számos fronton továbbfejlődött. Az Axis mára már több mint 20 országban van jelen, és világszerte több mint egymillió hálózati kameráját telepítették már. A vállalat ezt a hihetetlen sikert többek között partnerhálózata folyamatos bővítésének és ápolásának köszönheti. Mára az Axis-integrátorokból és viszonteladókból álló világméretű közösségi rendszer 24 000 tagból áll.

Az Axis egy dinamikus, modern IT-vállalat a hálózati videó termékek gyártásának élvonalában, mely jelenleg expanzív időszakát éli. 2008-ban az Axis több mint 100 dolgozót vett fel, valamint irodát nyitott Moszkvában, Pekingben és Sao Pauloban. Az Axis tavaly mutatta be a piacon a legkorszerűbb tömörítési szabványnak (H.264) megfelelő saját fejlesztésű ARTPEC-3 chipjét, mely alkalmazások széles körének biztosít kiváló képminőséget, miközben a korábbi szabványokhoz képest minimálisra csökkenti a sávszélességet és a tárolási követelményeket.

Ray Mauritsson, az Axis vezérigazgatója elmondta: *Az innováció és a lojális partnerkapcsolatok kiépítése terén szerzett 25 évnyi szakértelmének köszönhetően az Axis a lehető legjobb helyzetben van ahhoz, hogy tovább folytassa vállalt küldetésének teljesítését: piacvezető vállalatként megismertetni az ügyfelekkel az intelligens hálózati videómegoldások minden előnyét. Szeretnénk köszönetet mondani ügyfeleinknek és partnereinknek fantasztikus támogatásukért és elkötelezettségükért, mellyel az elmúlt 25 évben mellettünk álltak.*

- mmd -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes