Az Apollo Tyres hónapok múlva dönthet az új beruházási helyszínről

A gumiipari Apollo Tyres a napokban megkezdi a helyszín kiválasztásának vizsgálatát Európai Gyártási és Fejlett Technológiai Központja számára magyar és szlovák településeken, de az ajánlatok kiértékelése várhatóan több hónapot vesz igénybe – közölte az indiai cég magyarországi kommunikációs cége.

Az Apollo Tyres augusztus 14-én jelentette be, hogy visszavonja a gyöngyösi – 900 új munkahelyet teremtő – 200 millió eurós beruházás tervét, és új helyszínt keres a gumigyárnak Magyarországon vagy más európai országban. Az indoklás szerint a zöldmezős beruházással kapcsolatos adminisztratív eljárások váratlan késedelmet szenvedtek. A Fidesz 2008. május 30-án jelentette be, hogy népszavazást kezdeményez a gumiabroncsgyár építése ellen azzal érvelve: Gyöngyös és a Mátra környezete annyira túlterhelt, hogy a térség nem visel el újabb szennyezőforrást.

A mostani közlés szerint az Apollo Tyres már megkapta az ITD Hungary-től az első információkat, amelyek alapján megkezdheti a helyszínkeresést. A közlemény szerint a cég folyamatosan kapcsolatban áll a magyar befektetés-ösztönzési ügynökséggel, hogy minden olyan szükséges információt megkapjon, amelyek birtokában felelős döntést tud hozni a beruházásról.

A cikk részletei ->

- HVG -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes