Augusztus végén avatják az M0-s hidat

Ősszel fontos gyorsforgalmi útszakaszokat vehetnek birtokukba az autósok, és jelentős infrastrukturális beruházások kezdődnek még idén. Reményik Kálmán, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. elnök-vezérigazgatója azt nyilatkozta a Magyar Hírlapnak, hogy a közúti beruházások mellett vasúti fejlesztésekre is sor kerül 2008-ban.

 

A tervek szerint augusztus végén átadják az M0-s hidat, ezután következnek a műszaki szemlék és a hatósági ellenőrzések. Az M0-snak a 10-es és a 11-es főút közötti szakaszáról a társadalmi egyeztetés régóta zajlik, egyelőre nincsenek meg az építéshez szükséges engedélyek. A szintén ősz eleji átadásra tervezett M0-s keleti szektor anyagi szempontból kedvezőbb körülmények között épült. Az Európai Unió 284 millió euró, azaz mintegy hetvenmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a 26,5 kilométer hosszú szakasz megépítéséhez, ebből maradt 16 milliárd forint. Ezt az összeget az M0-s gödöllői átkötő szakaszának, az M31-esnek a megépítésére fordíthatja az állam. Az építkezés a tervek szerint idén megkezdődik, a 12 kilométer hosszú autópálya 2010 első félévében készülhet el. Ehhez még hat-hét milliárd forint állami forrásra lesz szükség.
A vasútfejlesztésekről Reményik Kálmán elmondta: idén befejeződik az Északi összekötő vasúti híd felújítása, a Szajol–Tiszatenyő, valamint a Ferencváros–Vecsés vonal felújítása, illetve megújul Győr állomás vágányhálózata és biztosító berendezései. Jelentősek a fejlesztések Szajol és Gyoma között, ugyanígy a Nyugat-Dunántúlon a Boba–Zalaegerszeg–Zalalövő szakaszon. Az előkészületi munkálatok alapján még idén megkezdődhet a Budapest–Székesfehérvár vonal teljes felújítása, a tervek szerint átépül a Szolnok és Debrecen közötti vasútvonal is.

- magyarkozlekedes .hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes