Átadták a Magyar Posta új nemzetközi központját a Liszt Ferenc repülőtéren

Átadták a Magyar Posta nemzetközi küldeményeket feldolgozó új központját a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kedden.

    A nemzetközi posta kicserélő központot 510 millió forint ráfordítással alakította ki a Magyar Posta, korábban a nemzetközi küldemények feldolgozását Budapesten az Orczy téren és a nemzetközi repülőtéren végezték.

    Az átadáson Geszti László, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a fejlesztés fontos lépés a 2013. évi postai liberalizáció szempontjából, mert lehetővé válik az új minőségi követelményeknek megfelelő, hatékony postai szolgáltatás ellátása.

    Jost Lammers, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a Magyar Posta nemzetközi küldeményeket kezelő központjának kialakítása illeszkedik stratégiai elképzelésükbe, hogy a régió legsikeresebb repülőterévé váljanak.

    A BA Zrt. vezérigazgatója szólt arról, hogy a Magyar Posta 4.800 négyzetméteren kialakított új központja az első lépés a 2-es terminál cargobázisának kialakításában, a fejlesztéseket folytatják, és terveik szerint jövőre újabb bérlők költöznek majd a logisztikai területre.

    A Magyar Posta tájékoztatása szerint az átadott nemzetközi posta kicserélő központ kialakításával új alapokra helyezték a nemzetközi küldemények forgalmát, amely összhangban áll közép-európai régiós szerepkörük erősítését célzó stratégiai elképzeléseikkel.  A jelenlegi forgalmi adatokat figyelembe véve az új központ 272 munkatárssal tudja ellátni feladatait.

    Az 510 millió forintos beruházás tartalmazza a teljes technológiai kialakítás költségeit: a szállítópályákat, a repülésbiztonsági átvilágló berendezést, a vámröntgent, az anyagmozgató eszközöket, az informatikai felszereléseket, a bútorokat. A Magyar Posta beruházását pályázati úton támogatta az Egyetemes Posta Egyesület nemzetközi szervezet – közölte a Magyar Posta.

forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes