Amiért hálás a környezetünk – MEWA teljes körű szolgáltatások ipari üzemek és műhelyek számára

03Schmutzwaeschesort.jpg

Ma már magától értetődik, hogy az ipari termelés tervezésében a piaci és költségszempontok mellett a környezeti hatásokra is figyelemmel kell lenni, hiszen csak így biztosíthatjuk, hogy unokáinknak is úgy adjuk át szülőbolygónkat, ahogyan elődeinktől örököltük. A termelés során keletkező melléktermékek és hulladékok kezelése, ártalmatlanítása ennek a szemléletnek fontos része, legyen szó akármilyen apróságról is.

Az ipari üzemekben és kisebb műhelyekben használt törlőkendők vagy olajfogó szőnyegek sem kerülhetnek egyszerűen a kommunális hulladékba, hiszen kezelésükre számtalan előírás vonatkozik. A MEWA szolgáltatási rendszer előnye, hogy az újrahasznosításra szánt szennyezett törlőkendők nem minősülnek hulladéknak, hiszen azokat a mosást követően újra felhasználják. Ennek megfelelően az ügyfeleknek nem kell az elhasznált textíliák ártalmatlanításával foglalkozniuk: a MEWA a szennyezett kendőket, olajfogó szőnyegeket és konténereket elszállítja, kimossa, szükség szerint pótolja, javítja, és újra kihelyezi. A 2003 óta a magyar piacon is tevékenykedő vállalat szolgáltatásait Magyarországon egyre több környezettudatos ipari üzem és műhely veszi igénybe.

A MEWA az ipari textíliák területén széles palettán nyújt szolgáltatásokat ügyfeleinek. Tevékenysége alapján minden ügyfélhez a számára legalkalmasabb kendőtípust helyezi ki: az általános törlőkendőktől a speciális, szöszmentes, mikroszálas textíliából készült kendőkig. Az adott iparágnak megfelelő minőségű termékeket speciális biztonsági konténerekben juttatják el közvetlenül a termelőüzemekbe. A MEWA biztonsági konténerei (SaCon) megfelelnek a vonatkozó jogszabályi előírásoknak, megoldják a törlőkendők és szőnyegek tárolását és szállítását, és könnyen integrálhatók az üzemi folyamatokba.

A kendőket és szőnyegeket a MEWA üzemében a legszigorúbb környezetvédelmi előírások betartásával mossák ki. A folyamat környezetkímélő: a mosáshoz használt vizet újra felhasználják, a textíliákból kinyert anyagokból, például az olajokból és zsírokból energiát nyernek, a káros anyagokat ártalmatlanítják. A tiszta kendők azután a MEWA logisztikai rendszerén keresztül visszakerülnek az ügyfelekhez. A többszöri felhasználás révén környezeti erőforrásokat lehet megtakarítani, az ügyfelek számára pedig az jelent előnyt, hogy költségeik jól átláthatók és tervezhetők.

A MEWA az elmúlt években jelentősen bővítette szolgáltatásai körét. A németországi Hessen tartományban található, wiesbadeni központú cégcsoport legfontosabb üzletága azonban továbbra is a többször felhasználható törlőkendőkre épülő szolgáltatás maradt. A cégcsoport Németországban 13 telephellyel rendelkezik, ezen kívül további 12 európai országban van jelen. A MEWA-nál összesen 4.300 munkatárs mintegy 160 ezer ügyfelet szolgál ki, naponta mintegy 310 tonna textíliát mosnak ki. A törlőkendőket 19 európai országba szállítják, a vállalat saját szövőüzemében másodpercenként öt új kendőt állítanak elő.

A MEWA 2003 óta van jelen Magyarországon, és 2010 óta a Budakeszin található logisztikai központból látja el magyarországi ügyfeleit. Itt gyűjtik az ügyfelektől átvett konténereket, és innen indulnak vissza a tiszta törlőkendőkkel teli tárolóedények az ipari üzemekbe és műhelyekbe. A MEWA idén február óta munkavédelmi termékeket is értékesít magyarországi ügyfeleinek.

MEWA textilmenedzsment
A MEWA Európa 43 országában látja el vállalati partnereit munka- és védőruhákkal, törlőkendőkkel, olajfogó és lábtörlő szőnyegekkel, valamint munkavédelmi eszközökkel. 4.500 dolgozójával több mint 165.000 ipari felhasználót, kereskedelmi vállalatot, műhelyt és vendéglátóipari egységet szolgál ki. A MEWA csoport 2012-ben 528 millió eurós árbevételt ért el. Az 1908-ban alapított céget 2011-ben a Bernd Venohr német közgazdász profeszor által vezetett szakmai zsűri beválasztotta a világpiacon vezető szerepet játszó német márkák közé. 2013-ban a Deutsche Standards kiadó ismét „Az évszázad márkája” elismerést adományozta a MEWA-nak, és egyúttal felvette a márkát „Az évszázad márkái – világítótornyok a márkák tengerében” című kiadványba.

forrás: logportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes