Állami segítségnyújtás a BKV-nak

Mentőöv a BKV-nak. Szeged nem épít saját járművet. Síntörés a záhonyi vonalon. Gázvezeték-felújítás a József Attila lakótelepen. Tömegszerencsétlenség Bangladesben. Híreink szerdán.

title2

 

Budapest | Magyarország — 19 milliárd forintot kap az államtól a BKV, nyilatkozta Tarlós István főpolgármester. Ez az összeg elegendő lesz a BKV idei finanszírozására, de 2012-től az államnak be kellene szállnia az adósságállomány csökkentésébe is. A főváros cserébe két ingatlant ad át az államnak. A BKV-nak 2011-ben várhatóan 30 milliárd forint hiánya lesz, amelyet Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezetője szerint szükséges lenne egy összegben megkapnia a cégnek.

Szeged | Magyarország — Nem éri meg a saját jármű gyártása – nyilatkozta Tóth István Tibor, a Szegedi Közlekedési Társaság régi-új vezetője, aki Dózsa Gábort nyolc év után váltotta fel. A Dózsa-korszakban  saját jármű gyártásával, illetve átépítésével vált ismertté a cég, akik buszokból építettek trolikat maguknak, illetve éppen egy villamos építésén dolgoztak, amikor a város kormánypárti közgyűlése leváltotta Dózsa Gábort. Az ügyvezető igazgató, aki 2000 és 2003 között már vezette a céget, a Délmagyarnak elmondta, hogy a trolibeszerzéssel kapcsolatban vizsgálatot folytatnak, hasonlóan a Gazdasági Versenyhivatalhoz, amelyben néhány héten belül döntés születik. Szegeden a 10-es troli vonalára tender írtak ki, amelyet az Ikarus és a Škoda járműve nyert, de a pályázaton induló cég túl alacsony tőkével rendelkezik. Az SZKT vezetője elmondta azt is, hogy további 20 villamost szeretnének beszerezni, és értetlenségét fejezte ki, hogy a 2-es vonalra miért csak kilenc járművet vettek, ahol eleve nyolcnak minimum közlekednie kell. Tóth István Tibor elmondta azt is, hogy jelenleg bűn lenne a Nagykörúton buszsávot kijelölni, ami – szerinte – egy Szeged méretű városban fölösleges, addig különösen, amíg sok helyen lezárásra kell számítani.

Kisújszállás | Magyarország — Síntörés miatt csak egyvágányon közlekednek a vonatok a Budapest–Debrecen–Záhony vonalon Kisújszállás és Fegyvernek-Örményes között. A vágányt várhatóan még a délelőtt helyreállítják. A szerelvények negyed órát késnek a vágányzár miatt.

Budapest | Magyarország — Gázvezetéket javítanak a kilencedik kerületi Távíró utcában, ezért a 181-es és a 281-es buszok március 3-án 14 óráig nem érintik a Távíró utcai végállomást.

Miskolc | Magyarország — Gázpalackot szállító kisteherautóval ütközött az 1-es villamos az Újgyőri főtér közelében. A balesetben a teherautó vezetője sérült meg, a gázpalackok szerencsére sértetlenek maradtak, így nem lett nagyobb tragédia az ütközésből.

Comilla | Banglades — 15 ember halt meg, amikor egy vonat a síneken elakadt buszba csapódott. Szemtanúk szerint a busz azt követően került a sínekre, hogy egy másik jármű hátulról beleütközött. Sajtóértesülések szerint az áldozatokon felül mintegy 50 ember sérült meg.

forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes