A versenyhivatal jóváhagyta a Waberer’s tőkebevonását

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy két egymással összefüggő tranzakció keretében a MidEuropa Partners (MEP) és Wáberer György közös irányítást szerezzen a Waberer’s Holding Vagyonkezelő Zrt. felett, valamint jóváhagyta a W-New Holding Kft. egyedüli irányításszerezését a Transport & Logistic Investment Sarl. (a csoportból korábban kivált társaságokat összefogó cég) felett.

A GVH keddi közleményében ismerteti: az első ügyben a MEP befektetési társaság projekttársasága – részvény adásvétel és tőkeemelés útján – a Waberer’s Holding Zrt. alaptőkéjének 57,54 százalékát megtestesítő törzsrészvényt szerez meg. Wáberer György – közvetett – részesedése pedig 40,88 százalék lesz. Az ügylet eredményeként a Waberer’s Csoport Wáberer György és a MEP közös irányítása alá kerül.

A csoport márciusi, az új tulajdonost bejelentő közleménye szerint a tőkebefektetés lehetővé teszi újabb hitelek felvételét, amelyekből a társaság további fuvarozó cégeket vásárol Magyarországon és a környező országokban. Ezzel a cég forgalmát megduplázhatja a következő hat évben, ahogyan megtette az előző hat évben is. A Waberer’s flottája 2.300 kamionból áll. A cégcsoport múlt évi bevétele 331 millió euró volt.

A MEP Magyarországon az Invitel-csoporton keresztül a telekommunikációs piacokon van még jelen. Az ügylettel kapcsolatban káros versenyhatást a Gazdasági Versenyhivatal nem azonosított.

A GVH által elbírált és jóváhagyott másik ügylettel a W-New Holding Kft. egyedüli irányítója lesz a Waberer’s Holdingból korábban kivált társaságoknak, amelyek elsősorban szállítmányozási, ingatlanhasznosítási és vámkezelési tevékenységet végeznek.

 

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes