A TriGranit fejleszti Poznan új közlekedési- és bevásárlóközpontját

A magyar többségi tulajdonban lévő TriGranit, Európa harmadik legnagyobb kereskedelmiingatlan-fejlesztője és a PKP lengyel vasúttársaság szerződést írt alá Poznan város közlekedési és kereskedelmi központjának építésére. Az új vasúti-, busz- és gyorsvasútállomás mellett irodaház és bevásárlóközpont is létesül, amelyhez mintegy 1500 gépkocsit befogadó parkoló is épül. A 160 millió eurós komplexum első fázisának átadására 2012-ben kerül sor.

A PKP 8 pályázó közül választotta ki a TriGranitot a komplexum fejlesztésére. A héten aláírt megállapodás szerint a lengyel partner bocsátja rendelkezésre a 4 hektáros területet a szükséges engedélyekkel együtt, a TriGranit pedig a beruházás terveit és anyagi forrásait biztosítja.

"Lengyelország évek óta vállalatunk zászlóshajója. 5 évvel ezelőtt nyitottuk meg első bevásárlóközpontunkat Katowicében, amelyet a tavaly átadott krakkói Bonarka követett. Ennél a poznani beruházásnál támaszkodhatunk arra a tapasztalatunkra, amelyet a budapesti WestEnd, illetve a ljubljanai Emonika tervezése, építése és üzemeltetése során szereztünk. Együttműködésünk a PKP vasúttársasággal megerősíti eddigi lengyelországi elkötelezettségünket, melynek keretében most Poznan új városközpontját, találkozóhelyét teremtjük meg." – hangsúlyozta Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója.

"Jelentős sikernek tartjuk, hogy az európai 5-6 éves gyakorlattól eltérően a két fél közötti tárgyalások csak 3 évet vettek igénybe. Az aláírást követően megkezdjük a szükséges engedélyek haladéktalan beszerzését. Terveink szerint 2011 első felében indítjuk az építkezést, amelynek első fázisában a pályaudvarok átadására már 2012-ben sor kerülhet. A PKP ezzel egyidejűleg hasonló beruházásokat végez Katowicében és Sopotban is." – nyilatkozta Paweł Olczyk, a PKP S.A ingatlanigazgatója.

A közlekedési- és bevásárlóközpont bruttó 93 000 négyzetméteren épül, a két fázisban megvalósuló épületegyüttes teljes bérbe adható területének nagysága mintegy 60 000 négyzetméter. A három szintes komplexum legalsó szintjén kerül kialakításra a buszpályaudvar, fölötte a vasútállomás, valamint a bevásárlóközpont kap helyet.

A magyar többségi tulajdonban lévő TriGranit Európa negyedik legnagyobb ingatlanfejlesztési és -üzemeltetési vállalata (PropertyEU 2010), amely Közép-Kelet-Európa 7 országában van jelen. A TriGranit Fejlesztési Zrt. összesen 2 milliárd euró értékben fejlesztett projekteket és további 4 milliárd euró – többnyire vegyes hasznosítású – fejlesztés megvalósítását tervezi az elkövetkező években.

Forrás: epulettar.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes