A taxisoknak nem okoz forgalomkiesést az 1-es terminál bezárása

A taxis cégeknek nem okoz forgalomkiesést az 1-es terminál bezárása a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, mivel az eddig három terminálra érkező utasok a jövőben a 2A és 2B terminálra koncentrálódnak – vélekedett az MTI kérdésére a Főtaxi és a City Taxi képviselője.

Az origo.hu szerdán közölte, hogy bezárja az 1-es terminált a Budapest Airport, mivel a Malév csődje utáni lecsökkent forgalmat a 2-es terminál is el tudja látni. Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója elmondta, a bezárás nem megy egyik napról a másikra, de már értesítették a repülőtér dolgozóit és az üzleteket működtető vállalkozókat is.

Ugyanakkor Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója azt mondta, még nincs végleges döntés. Részletesebb tájékoztatást későbbre ígért.

Vízy András, a repülőtér hivatalos utasszállítást ellátó szolgáltató, a Főtaxi szóvivője az MTI-nek elmondta: hivatalos értesítést még nem kaptak az 1-es terminál bezárásáról, a sajtóból értesültek a hírről.

Kiemelte: a Főtaxi forgalmát nem befolyásolja a változtatás, hiszen az eddig három terminálra érkező utasmennyiség, most két terminálra – 2A és 2B – fog megérkezni.

Hozzáfűzte: utasforgalmuk 15-20 százaléka koncentrálódott az 1-es terminálra, ugyanezek az utasok most a másik két terminálon jelennek meg, tehát veszteséget nem okoz a bezárás.

Tamás Miklós, a City Taxi elnöke az MTI-nek elmondta: a Malév kiesése forgalomkiesést okozott a cégnek, a repülőtérről a városba történő beszállítások 20-25 százalékkal estek vissza. Hozzáfűzte, az összes fuvarnak körülbelül 5 százalékát adják a reptéri szállítások.

Úgy vélte, az 1-es terminál bezárása plusz forgalomkiesést nem okoz, mivel a másik két terminálra terelődik át az utasforgalom. Kifejtette: árban sem jelent különbséget az utasoknak a bezárás, ők ugyanazzal a tarifával szállítanak mindkét terminálra.

Elmondta: az 1-es terminálon "meglehetősen áldatlan állapotok voltak szolgáltatási szinten, taxis szinten". Ezzel szemben a 2-es terminálokon a taxis cégeknek úgynevezett várakozó soruk van, így gyorsabban kapnak az utasok autót, mint az 1-esen.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes