A Szegedi Ipari Logisztikai Központ további fejlesztése

A GlobalLog Kft-t illetve jogelődjét 1997-ben azzal a céllal alapította az akkori tulajdonosi kör, hogy létrehozza és üzemeltesse az M5, illetve M43 autópályák bevezető szakasza mellett elhelyezkedő 46 ha nagyságú területen fekvő Szegedi Ipari Logisztikai Központot (SZILK).

Az elmúlt 4 évben a társaság folyamatos fejlesztést végez ezen a területen. A SZILK zöldmezős beruházások mellett, kis- és középvállalkozásoknak is helyet ad, de a nagyobb befektetőknek is kedvezőek a területi adottságok (Pld.: Hansa Kontakt Inv. Kft. Volvo Hungária Kft., Imperial Tobacco Zrt., Advanced Power Ag.)
A GlobalLog Kft. a SZILK területén a beruházásokat a betelepülő cégek igényeihez igazítva több ütemben hajtja végre.

A SZILK, mint intermodális logisztikai központ 2008 évben a GOP-3.2.1 kiírás keretében a központ fejlesztésére jelentős uniós forrást nyert, majd Ipari Park címe birtokában, a tavalyi évben sikeresen pályázott a DAOP Ipari Parkokat fejlesztő kiírásán is.
A társaság összesen megközelítőleg 751.548.750 millió forintból valósítja meg a GOP keretébe tartozó alábbi fejlesztéseket.
A projekt 2009. február 2-ával kezdődött első szakaszában, a terület már 300 munkaerőt foglalkoztatott.
Beruházás során 2009 évben az alábbi infrastrukturális fejlesztések valósultak meg:

Gerincközmű fejlesztések I. üteme, így:
600 m ivóvíz vezeték
400 m csapadékvíz csatorna
160 m szennyvízcsatorna
500 m3 tűzivíz tározó
600 m betonozott útszakasz
A projekt zárásáig, várhatóan 2010. őszéig további fejlesztések:
gerinc közmű fejlesztés II. üteme
úthálózat építés II. ütem
IT- fejlesztés: integrált vállalati szoftverek és hardverek
eszközbeszerzések: targoncák, állványrendszerek, irodai eszközök

A projekt célja:
- a logisztikai szolgáltatások színvonalának fejlesztése
- a környezetvédelmi és kormányzati célok alapján az intermodális átterelés ösztönzése
- a hazai és a közép-kelet európai országok termelő és kereskedő vállalkozásainak fejlődését kiszolgáló raktározási kapacitás bővítése

Várható eredmények:
A pályázó eddigi szakmai tapasztalatai is azt mutatják, hogy mind a logisztikai alapszolgáltatások, mind a kiegészítő logisztikai szolgáltatások fejlesztése indokolt. Jelentős igény mutatkozik a SZILK területén nyújtott különböző ügyintézési szolgáltatásokra (pld. vámügyintézés) de számos egyéb logisztikai tevékenységhez kapcsolódó szolgáltatást végző cég jelezte betelepülési szándékát a logisztikai központ területére.

Fontos elvünknek tartjuk: gazdasági, kereskedelmi és szolgáltatói övezethez illeszkedő szolgáltatási és betelepülői kör kialakítását és az ehhez tartozó minőségi, kapacitást bővítő fejlesztések megteremtését, melynek eredményeként egy magas színvonalú, a piaci és befektetői igényekhez rugalmasan alkalmazkodni képes, sokoldalú szolgáltatási csomagot kínálhat a SZILK a betelepült és betelepülni szándékozó vállalkozások számára. Mindezen képességek birtokában a terület vonzásának megnövekedése várható a hazai és külföldi beruházók számára is, amely a térség gazdasági és egyben munkaerőpiaci fellendülését vonhatja maga után.

Forrás: ingatlanhirek.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes