A Suzuki 2,5 millió autót értékesített 2011-ben

A Suzuki Motor Corporation értékesítése 2011-ben világviszonylatban 3 százalékkal csökkent, de az eladott darabszám így is elérte a 2,5 milliót – közölte a vállalat kedden.

A Suzuki tájékoztatása szerint jó eladási eredményeket értek el a délkelet-ázsiai országokban, Közép- és Dél-Amerikában, valamint Afrikában. Európában az árbevétel fő forrása az új Swift és az SX4 volt. A vállalat európai értékesítése éves szinten 4 százalékkal, 234 ezer darabra csökkent.
A 2011-es pénzügyi év harmadik negyedévében a társaság eredményeit negatívan befolyásolta a Japánban történt természeti katasztrófa, az erős jen, valamint a személygépkocsi-értékesítés hanyatlása Indiában. Éves szinten az értékesítés 1.798 milliárd jenre (4.794 milliárd forintra) csökkent. A 40,6 milliárd jenes (109 milliárd forintos) nettó eredmény szintén csökkenést jelent.

A Suzuki hamamatsui központjában létesülő SMILE FC System Corp. technológia fejlesztő vállalat alaptőkéje 750 millió jen. A közös vállalat székhelye a Suzuki központjában van, a Sizuoka prefektúrabeli Hamamatsu városában, míg a kutatási telephely a Suzuki yokohamai laboratóriumában működik.

A pénzügyi év egészét tekintve a vállalat 2.500 milliárd jenes (6.700 milliárd forintos) értékesítési árbevételre és 50 milliárd jenes (134 milliárd forintos) nettó eredményre számít.
A Suzuki a héten zajló Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatta be a G70 elnevezésű kisautóját. A közeljövőben piacra szánt modell 730 kilogrammot nyom, 800 köbcentiméteres közvetlen befecskendezésű, a fékezés során felszabaduló energiát részben visszanyerő, automatikus motorleállító és indítórendszerrel ellátott turbó benzinmotor hajtja.

A vállalat az autószalonon kiállította a Swift Range Extender néven továbbfejlesztett elektromos hibrid Swift változatát. Az európai piacra szánt, fejlesztés alatt álló jármű egy feltöltéssel 30 kilométert képes megtenni, ha az akkumulátor merülni kezd, motorhajtású generátor gondoskodik utántöltéséről. Az autót 200 voltos hálózatból mintegy 90 perc alatt lehet feltölteni.

A Suzuki 2012 február elején jelentette be, hogy a üzemanyagcella-technológiai fejlesztésre 50-50 százalékban közös vállalatot alakít a közép-angliai Loughboroughban működő Intelligent Energy Ltd-vel.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes